Abone Ol

12 yıllık unutulmuş romantik film, Netflix'te zirveye oynuyor

Anne Hathaway'in başrolde olduğu 2006 yapımı Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada), Netflix'in en çok izlenenler listesine girdi.

12 yıllık unutulmuş romantik film, Netflix'te zirveye oynuyor

David Frankel'in yönettiği film, gazetecilik alanında kariyer yapmak isteyen üniversite mezunu Andy Sachs'in Runway adlı moda dergisinin genel yayın yönetmeni Miranda Priestly'nin asistanı olarak çalışmaya başlamasını konu alıyor. 

7,8 milyon saat izlendi

Komedinin oyuncu kadrosunda Hathaway ve usta aktris Meryl Streep'in yanı sıra Emily Blunt, Stanley Tucci, Adrian Grenier ve Simon Baker yer alıyor. 



12 yıllık unutulmuş romantik film, Netflix'te zirveye oynuyor
Film, performansları ve moda endüstrisine yaklaşımıyla gösterime girdiğinde de övgü toplamış ve yıllar boyunca sinemaseverlerin favorisi olmaya devam etmişti.

Netflix, 5-11 Şubat haftası için Küresel Top 10 listesini paylaştı ve Şeytan Marka Giyer'in 9 numarada yer aldığını ortaya koydu. 

Film, 7,8 milyon saat izlenmeyle Kevin Hart'ın aksiyon komedisi Uçuk Bir İş'in (Lift) önünde ve Pop Müziğin En Muhteşem Gecesi (The Greatest Night in Pop) belgeselinin hemen arkasında yer aldı. 

Listeye ilk kez giriş yapan Şeytan Marka Giyer, gelecek haftalarda daha üst sıralara tırmanabilir.

Oscar adaylıkları kazanmıştı

Film, gösterime girdiği dönemde gişede 326 milyon doların üzerinde hasılat elde etmeyi başarmıştı. Kostüm Tasarımı dalında Oscar adaylığı elde eden filmde Streep'in Runway dergisinin korkutucu ama saygın yöneticisi rolündeki performansı da çok beğenilmiş ve aktrise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Akademi Ödülü adaylığı getirmişti.

Komedinin stil konusunu özellikle Andy'nin gözünden incelemesi, sektör ve tüketiciler üzerindeki etkisi hakkında çok şey ortaya koymuştu.

Film aynı zamanda Andy'ye sürekli hatırlatılan rekabetçi ve acımasız ortamı da başarıyla tasvir ediyor.

Türkiye'de 5. sırada

Şeytan Marka Giyer an itibarıyla İtalya, Bulgaristan, Litvanya, Katar, Sri Lanka ve Malta gibi pek çok ülkede en çok izlenen filmler listesinin zirvesinde yer alıyor.

Film, Türkiye'de çok izlenenler arasında 5. sırada bulunuyor.