Abone Ol

12 yaşından beri kanserle savaşan Ayşenur Parlak hayatını kaybetti: Ayşenur Parlak kimdir?

Sosyal medyada yayınladığı videolarla tanınan ve tedavi sürecini paylaşan fenomen Ayşenur Parlak, hayatını kaybetti. 12 yaşından beri kanserle mücadele eden fenomen Ayşenur Parlak vefat etti.

12 yaşından beri kanserle savaşan Ayşenur Parlak hayatını kaybetti: Ayşenur Parlak kimdir?

12 yaşında ikinci evre kemik kanserini, 27 yaşında birinci evre meme kanserini, 30 yaşında da üçüncü evre lenfomayı yenen Ayşenur Parlak, 33 yaşında kolon kanserine yakalandığını öğrendi.

Dördüncü evreyle mücadele eden Parlak, tedavi süreçlerini sosyal medya hesabından yayınlıyordu. Parlak dün akşam saatlerinde kaldırıldığı yoğun bakımda yaşamını yitirdi. 

Savaş Parlak, eşinin hayatını kaybettiğini şu sözlerle duyurdu:

"Hüküm Allah'ın. Ben yıllardır bu bildirimi atmamak için çok dua ettim keşke önce ben gitseydim. Sayfalarca yazsam da anlatamayacağım nasıl olsa hislerimi. Maalesef Allah bu kadar yazmış. Yanımızda olan dua eden seven herkesten Allah razı olsun. Ruhuna duayı kesmeyin Allah rızası için. Tek tesellim ben yeminimi tuttum hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde ölüm bizi ayırana dek."

Dün akşam eşi Ayşenur Parlak'ın solunumunun durduğunu ve yoğun bakıma alındığını duyuran Parlak, şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Yoğun bakım doktoru ile görüştük. Biz sadece solunumu durdu diye biliyorduk kalbi de durmuş. Tekrar çalışmaya başlamış, entübe etmişler. Günde bir sefer bilgi vereceklermiş, yarın akşamüstü tekrar görüşeceğiz yoğun bakım doktoru ile. Benim de bildiğim bu kadar. Lütfen benim telefonumu aramayın, bir gelişme olursa benim telefonumu arayacaklar, meşgul olmasın. Allah rızası için çokça dua."

AYŞENUR PARLAK KİMDİR?

1986 doğumlu Ayşenur Parlak 12 yaşında kemik kanserine yakalandı. Uzun tedavilerden sonra iyileşip İstanbul’da Uluslararası İlişkiler okudu. Bu dönemde eşi Savaş Parlak'ı tanıdı. Mezun olup ihracat satış uzmanı olarak kariyerine başladı ve nişanından bir gün sonra meme kanseri olduğunu öğrendi.

Tedaviye başlamadan evlendi ve balayı yerine ameliyat masasına gitti. Tedavisi bittikten sonra vergi memuru olarak kariyerine devam etti. “10 Amazon Yüksek Doz Yaşam” kitabının yazarlarından biri oldu.

Ela isminde kız çocuğu olan Parlak, lohusalıktan çıkmadan bu kez üçüncü evre lenfoma olduğunu öğrendi. Sonrasında defalarca kez hastalıkla mücadele eden Ayşenur Parlak, 13 Kasım 2023 tarihinde hayatını kaybetti.