Abone Ol

Kobani'den gelen 12 kadın keskin nişancı aranıyor

Güvenlik güçleri, şehit vermemek için Kobani’de silahlı eğitim alan 12 kadın Kanasçının yerlerini tespit etmeye çalışıyor. Diyarbakır Havalimanı’na alçalan 2 yolcu uçağına 22 Aralık tarihinde uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Kobani'den gelen 12 kadın keskin nişancı aranıyor

Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor.
Sokağa çıkma yasağı uygulamasının sürdüğü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaşan ve jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 26 gündür süren operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 56'ya ulaştı.
Teröristlerin kurdukları barikatlara, kazdıkları hendeklere ve sokaklara tuzakladıkları patlayıcılar imha edilirken, patlayıcılardan temizlenen hendekler, iş makineleri yardımıyla kapatılıyor.
Operasyon bölgesinden dumanlar yükselirken, sık sık patlama ve silahlı çatışma sesleri Yenişehir ilçesinden de duyuluyor.
Sivillerin zarar görmemesi için operasyonların titizlikle yürütüldüğü ilçeye giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanıyor.
12 kadın 'Kanas'çı aranıyor
Habertürk'te yer alan habere göre Hasırlı Mahallesi'ni kontrol altına alan güvenlik güçleri, şehit vermemek için Kobani'de silahlı eğitim alan 12 kadın 'Kanas'çının yerlerini tespit etmeye çalışıyor. Sokağa çıkma yasağının da sürdüğü ilçede surlara komşu Hevsel Bahçeleri'nin kesiştiği Kırklar Dağı'nın üzerinden Diyarbakır Havalimanı'na alçalan 2 yolcu uçağına 22 Aralık tarihinde uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Sun Ekpres Havayolları Antalya- Diyarbakır ve İzmir-Diyarbakır akşam seferlerini yapan 2 uçağın pilotlarından birinin “Ateş altındayız” diye kuleye anons yaptığı öğrenildi. İnişten sonra kontroller yapılırken, mesafenin uzaklığı nedeniyle uçakların isabet almadığı belirlendi. Yetkililer, uçakların doğrudan hedef alındığını düşünmediklerini söyledi.
Polis: Diğer yönü kullanın
Devlet Hava Meydanları (DHM) pilotları durumla ilgili bilgilendirirken, polisin de ateş açıldığı yönünde kuleyi uyardığı kaydedildi. Polisin, güvenlik açısından inişlerin pistin diğer ucundan yapılmasını istediği öğrenildi.