Abone Ol

11 yaşındaki Çocuk Tek Başına Savaşın Olduğu Ukrayna'dan Kaçtı

Doğu Ukrayna'dan en fazla iki küçük çanta, pasaport ve akrabalarının telefon numarasıyla yaklaşık 1.200 km (750 mil) seyahat eden bir çocuk Slovakya'ya sağ salim ulaştı.

11 yaşındaki Çocuk Tek Başına Savaşın Olduğu Ukrayna'dan Kaçtı

11 yaşındaki Hassan, annesi yaşlı annesini bırakamadığı için Zaporizhzhia'daki evini terk etti.
Annesi onu bir trene bindirdi ve nihayet sınıra vardığında gümrük memurları ona yardım etti.
Yetkililer onun gerçek bir kahraman olduğunu ve gülümsemesiyle herkesi kazandığını söyledi.
Çocuk, elinde plastik bir torba, küçük kırmızı bir sırt çantası ve pasaportuyla sınıra geldi. Sınır yetkilileri Slovakya'nın başkenti Bratislava'daki akrabalarıyla temasa geçerken, kendisine yiyecek ve içecek veren gönüllüler tarafından alındı.
Annesi, Slovak polisi tarafından yayınlanan bir videoda, oğluna baktığı için herkese teşekkür etti ve bir Rus işgalinin pençesindeyken neden ülkeyi dolaştığını açıkladı.

Dul olan Julia Pisecka, "Kasabamın yanında Rusların bombaladığı bir elektrik santrali var. Annemi bırakamadım - kendi başına hareket edemiyor - bu yüzden oğlumu Slovakya'ya gönderdim" dedi.
Zaporizhzhia'daki nükleer santral Avrupa'nın en büyüğüdür. Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin 1986'daki Çernobil felaketinden çok daha büyük bir ölçekte yıkıma neden olabileceği konusunda uyardığı bir saldırının ardından hafta sonu Rusya ordusu tarafından ele geçirildi.
Hassan, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşından kaçan iki milyondan fazla insandan biri. En son BM rakamlarına göre 1,2 milyondan fazla kişi Polonya'ya gelirken 140.745 kişi Slovakya'ya ulaştı .