Abone Ol

100 bin imzada son durum! Doğu Perinçek 80 bini aştı

Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza maratonunda bugün 5'inci gün. Doğu Perinçek saat 14.48 itibariyle 80 002 imzaya ulaştı.

100 bin imzada son durum! Perinçek 80 bini aştı

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için en az 100 bin imzanın gerektiği süreçte, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 240 bin sınırında bulunuyor. Saadet lideri Temel Karamollaoğlu ise 150 bin rakamını geçti. Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ise henüz adaylığı için gereken rakamı yakalamayadı.

Türkiye genelindeki seçim kurullarında, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verme işlemleri beşinci gününde de sürüyor.

Yurdun dört bir yanında vatandaşlar, adaylarının seçimlere girebilmesi için imza veriyor. 4 Mayıs Cuma günü saat 08:00’da başlayan imza verme yarın saat 20:00’a kadar sürecek.

İmza sürecinin beşinci gününde sistemde yaşanan arızalar öne çıktı. Sabah 11 civarında 45 dakika boyunca "sistem çöktü" gerekçesiyle vatandaşların imza veremedi.

Türk Telekom'dan kaynaklandığı belirtilen arıza nedeniyle öğleden sonra bir arıza daha yaşandı. Öğle tatilinin bitmesinin ardından birkez daha sistemin çöktüğü belirtildi.

Vatan Partisi Genel Bakanı Doğu Perinçek, Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu önünde yaptığı açıklamada "Çöken onların sistemidir. ABD'ye bağlı sistem çöktü Türkiye, Atatürk devrimi rotasına girdi" dedi.

Yaklaşık bir saat süren arıza 14.30 civarında sona erdi.

100 bin imzada son durum! Doğu Perinçek 80 bini aştı - Resim: 1