Abone Ol

1 milyar dolarlık düğün yapmıştı iflasın eşiğinde

B&N Bank’ın geçtiğimiz günlerde iflas etmemek için Rusya Merkez Bankası’ndan yardım istemesi dikkat çekti.

1 milyar dolarlık düğün yapmıştı iflasın eşiğinde

B&N Bank’ın geçtiğimiz günlerde iflas etmemek için Rusya Merkez Bankası’ndan yardım istemesi, bankayı yöneten Rus milyarder Oligarch Mikhail Gutseriev’in 2016 yılında oğlu için yaptığı düğünü akıllara getirdi.

Geçtiğimiz günlerde iflas etmemek için Rusya Merkez Bankası’ndan yardım isteyen B&N Bank’ı yöneten ve bankanın en büyük ortağı olan Rus milyarder Oligarch Mikhail Gutseriev’in oğlu Said Gutseriev’e geçen yıl yaptırdığı düğünün 1 milyar doları bulduğu belirtiliyordu.

Gutseriev, 2016 yılında Moskova’da yapılan şaşalı bir düğünle hayatını 28 yaşındaki Khadija Uzhakhovs ile birleştirmişti.

Dailymail’de o gün yayınlanan habere göre Uzhakhovs’un giydiği gelinliğin fiyatının sadece bir milyon doları bulduğu iddia edilmişti. Hatta üzerindeki mücevherat nedeniyle yaklaşık 11 kg gelen gelinliğin arkasını kaldırmak için birkaç kişi görevlendirilmişti.

Davetlerin Rolls Royces gibi lüks araçlarla getirildiği düğün Moskova’nın en lüks restoranlarından olan Safisa’da yapılmış, Jennifer Lopez de ufak bir konser vermişti.

Devlet başkanlarının da katıldığı düğünde konuklar için kesilen pastanın boyu birkaç insanın boyunu aşarken gelinin tacı ise yaklaşık 5 milyon dolara mal olmuştu.

BİNBANK'A LİKİDİTE DESTEĞİ VERİLDİ

Aktiflerine göre Rusya'nın 12. büyük bankası olan B&N Bank, geçtiğimiz gün iflas etmemek için merkez bankasından kendisini kurtarmasını istemiş ve bu gelişme ardından Rusya Merkez Bankası, Binbank'a (B&N Bank) acil likidite desteği sağladığını duyurmuştu. Rusya Merkez Bankası açıklamasında sağlanan likidite desteğinin miktarı konusunda da bilgi verilmedi. (Milliyet)