Abone Ol

1 Mayıs Protestosu: CHP Adalar İlçe Başkanı Denize Atladı!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için toplanan yüz binler Maltepe miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Adalardan alana deniz motoruyla gelen ve aralarında Adalar Belediye Başkan Erdem Gül’ün de bulunduğu yurttaşlar iskeleye alınmadı

1 Mayıs Protestosu: CHP Adalar İlçe Başkanı Denize Atladı!

Sendikalar, emek örgütleri, siyasi partiler ve işçiler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Maltepe miting alanında kutluyor. Polis Adalar’dan deniz ulaşımıyla Maltepe’ye gelenleri miting alanına almadı. CHP Adalar Örgütü ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün içinde olduğu vapur sahil güvenlik ekipleri tarafından iskeleye yanaştırılmadı.

“GÜVENLİK GEREKÇEŞİYLE DURDURULDUK”

TELE 1’e konuşan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül o anları şöyle anlattı:
Geleneksel 1 Mayıs kutlaması için her yıl olduğu gibi Maltepe büyük miting alanına hareket ettik. Polis ekipleri tarafından güvenlik olmadığı gerekçesiyle, arama yapılamayacağı söylenerek durdurulduk. İskeleye inemedik. Bostancı’ya izin verileceği söylendi. Denizde bir saat durakladıktan sonra karaya çıkabildik. Karaya alınmayışımız nedeniyle CHP ilçe başkanı denize atlayarak tepki gösterdi.

İLÇE BAŞKANI DENİZE ATLADI

Polislerin engelinin ardından CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat denize atlayarak durumu protesto etti. TELE1’e konuşan Akpolat,” İzin vermeyince ben de denize atladım. Biz tepki gösterince vapuru iskeleye yanaştırdılar” dedi.

1 Mayıs Protestosu: CHP Adalar İlçe Başkanı Denize Atladı! - Resim: 1