Abone Ol

1 asgari ücrete 2 çeyrek 1 gram altın

Döviz ve altın fiyatlarındaki yükseliş piyasaları altüst etti. Gram altın fiyatı 486 lirayı gördü. Dolar kuru 7 lira 35 kuruşa çıktı.

1 asgari ücrete 2 çeyrek 1 gram altın

Milli Gazetede yer alana habere göre; AKP Hükümetinin Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkeyi ekonomik olarak uçuracak vaadi tersine gerçekleşti. Dolar kuru Merkez Bankası müdahalesi sonrasında çıkışını sürdürdü ve 7 lira 35 kuruşa yükselerek rekor kırdı. Avro ise 8 lira 67 kuruşa yükselerek yeni bir rekor kırdı.

ÇEYREK ALTIN 800 LİRAYI GEÇTİ

Dünyada oluşan küresel ekonomik kriz döviz kurları kadar değerli maden fiyatlarını da vurdu Altının gram fiyatı 486 liraya yükselerek tarihinin en yüksek seviyesine geldi. Çeyrek altın 804 liraya yükselirken, Cumhuriyet altını 3 bin 278 liraya, 22 ayar bileziğin gram fiyatı 444 liraya yükseldi.

EKONOMİK KRİZ SÜRÜYOR

Türkiye ekonomisinin kırılgan yapısıyla birlikte artan döviz ve altın fiyatları piyasaları allak bullak etti. Dolar ve altındaki yükseliş ise ilerleyen günlerde de böyle devam edecek olursa piyasalara zam olarak yansıyacak. Petrol ürünlerinden, ithal gıda ürünlerine kadar birçok grupta fahiş zamlar görülebilir.

1 ASGARİ ÜCRETE 2 ÇEYREK ALTIN

Asgari ücretin 2 bin 324 lira olduğu ülkemizde 3 çeyrek altın 2 bin 412 liraya denk geliyor. Yani 1 asgari ücretlinin maaşıyla sadece 2 çeyrek altın ve 1 gram alınıyor. Asgari ücretlinin maaşı enflasyon ve döviz kurları karşısında hızla erimeye devam ediyor.