Enis Ersoy

Yazar enis.ersoy@hotmail.com
TÜM YAZILARI
Yılgınlığa yer yok! Enis Ersoy'dan flaş seçim analizi Tek adam sisteminde artık Erdoğan’ın hesap verdiği tek mercinin halk olduğunun farkında mıyız? Normal şartlarda önümüzdeki 4 yıl boyunca üzerinde parlamento ya da yargı denetimi olmaksızın, aklına estiği gibi ülke yönetmeye devam edeceğinin farkında mıyız? O halde gün herkesin aklını başına alma günüdür! 
Erdoğan koalisyon mu ister, erken seçim mi? CHP’nin hükümet ortağı olması, milletvekillerinin böyle bir önergeye ‘hayır’ demelerini sağlar mı? Sonuç ne olur, soruşturma önergesi kabul edilir, ucu Erdoğan’a uzanacak bir Yüce Divan süreci başlar. CHP-MHP Koalisyonu ne kadar gerçekçi? Peşinen söyleyeyim, hiç mümkün görmüyorum. Hatta bence, konuşulan formüllerin en anlamsız olanı. Gelin sebeplerini tartışalım.
AKP-CHP Koalisyonu hayırlı olsun diyelim mi? Siz bakmayın aylardır birbirleri hakkında atıp tuttuklarına, CHP’nin 17-25 Aralık’tan Erdoğan’ı Yüce Divan’a gönderme sözü verdiğine. Türk siyaseti maalesef ilkesizlik üzerine kurulu. “Ülkenin menfaati bunu gerektiriyor, bağrımıza taş basıyoruz” derler, kolkola girerler. Çekin ellerinizi çocukların üzerinden! En güzel kıyafetlerini giyinip gelmişler, sanıyorlar ki kendilerinin bayramı, çocuk işte! Yeter, aklımızla alay etmeyin! Başbakan Ahmet Davutoğlu, “20. Yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı” diyen Papa’ya haddini bildirdi! Başıma gelmez demeyin! 26 Temmuz 2003 gününe kadar her şey bir rüya gibiydi. Henüz 20 yaşındayken, ülkenin en popüler sporcusuydu, başarıdan başarıya koşuyordu. Ta ki belden aşağısını felç eden o korkunç kazaya kadar. Alın size stratejik derinlik! Ne dedi Cumhurbaşkanı; “PYD’ye silah verilmesine evet demeyiz. PKK neyse, onlar da odur.” Biz karşıyız da müttefik Amerika’nın umurunda mı ne düşündüğümüz? Bir gün geçmeden açıkladılar: “PYD’ye silah veriyoruz.” Arınç - Akdoğan çekişmesinde sıradaki kurban kim? TRT’de yapılan operasyon, Arınç-Akdoğan çekişmesinin önümüzdeki günlerde devam edeceğinin işareti olarak yorumlanabilir mi? Fakirden alıp, zengine veren devlet! Hükümet karar almış, çocuğunu özel okula gönderene 3 bin 500 tl teşvik veriyor. Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz? Erdoğan koltuğunu Çağatay Kılıç'a mı bırakacak? Köşk seçimine artık günler kaldı, anketlere göre Erdoğan ilk turda ipi göğüsleyecek. Merak edilen, Başbakanlık koltuğuna kimi oturtacağı.  Erdoğan, bu konuda kimseyle bir şey paylaşmadığı için, ortada dolaşan tüm isimler ‘serbest atış’ ürünü. Madem öyle, ben de o hakkımı kullanıyorum. Erdoğan'ın yüzü neden gülmüyor? Şu an herkes suskun, ne olacağını görmek için bekliyor. Ama emin olun ki, Erdoğan Köşk'e çıktığı gün Ak Parti’de kılıçlar çekilecektir. Arkasında paramparça bir parti ile Köşk’te kolu kanadı kırık kalırsa, kapanmamış yolsuzluk dosyalarının yeniden karşısına çıkacağını mutlaka hesaplıyordur. Zafer Çağlayan’a inandınız mı? Devletin Bakanı, cari açığı kapatacak ayarda bir işadamı ile buluşunca, iş dünyasını, ekonomiyi konuşmaz mı? İşini gücünü bırakıp telefonda saat pazarlığı mı yapar? Öcalan’a Nobel, Erdoğan’ın Köşk yolunu tıkar mı? Susup, Nobel’in Öcalan’a verilmesi ihtimali yokmuş gibi mi davranacak? Ya da alışık olduğumuz tarzıyla “Eyyy Nobel, sen teröriste nasıl barış ödülü verirsin?” diye haykıracak mı? Taşeron sistemi köleliktir! Taşeron firmalar, çalışanı köleleştiriyor.  Hizmet alan ile hizmet vereni bir araya getirirken, çalışan insanların sırtından hak etmediği kadar para kazanıyor. Erdoğan’ın sıradaki düşmanı kim? Kılıçdaroğlu ve Bahçeli zaten artık yok hükmünde. Cemaati de nakavt etmeyi başardı. Bu durumda  Başbakana yeni bir düşman lazım.