Fakirden alıp, zengine veren devlet!

Hükümet karar almış, çocuğunu özel okula gönderene 3 bin 500 tl teşvik veriyor. Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz?

Enis Ersoy Yazar enis.ersoy@hotmail.com

Ne diyor anayasa “demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti”ymişiz. Oldu, hangi sosyal devlet, maddi yardımını, teşviklerini fakire değil de zengine dağıtır?

Hükümet karar almış, çocuğunu özel okula gönderene 3 bin 500 tl teşvik veriyor. Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz?

Doğru olan, o paraların devlet okullarına harcanması, orada okuyan ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılması değil mi? Hangi vicdan bunu kabul edebilir?

Uygulamanın tamamı rezalet. Devlet okulunda okuyan çocuk, özel okula geçerse bu parayı almaya hak kazanacak. Demek ki, hükümet “devlet okullarından size fayda yok, kaçın kendinizi kurtarın” diyor. Ne oldu, hani bilgisayarlar dağıtıyor, eğitimde çağ atlatıyordunuz? Demek yalan mı söylediniz bunca zaman millete.

En ucuz özel okul, yaklaşık 10 bin liradan başlıyor. 3 bin 500 lirayı devletten alıp, çocuğunu özel okula gönderecek olan demek ki kalan 6 bin 500 lirayı ödeyecek durumda. Yani dar gelirli sayılmaz. Bizim paralarımızı dağıtmak için bu kesimi mi seçtiniz? Hani siz halkın iktidarıydınız?

Anladık, zengini seviyorsunuz ama bari onlar arasında da ayrım yapmayın. Boğazından kesip, “yabancı dil öğrensin” diye çocuğunu özel okula gönderenleri de teşvik kapsamına alın. Niye yapmıyorsunuz?

Bu arada, bunların sözüne güvenip de yola çıkacak olanlar dikkat! Bu yıl 3 bin 500 liralık teşviki alan öğrencinin, seneye de bundan yararlanacağının garantisi yok. Yeniden başvuru yapacak, yeniden sıralamaya girecek. Bu yıl size teşvik yok” cevabıyla dımdızlak kalmanız uzak bir ihtimal değil.

Peki bayram değil, seyran değil neden böyle bir işe kalkıştılar? Ben size söyleyeyim; Dertleri, kimse çocuğunu Fethullah Gülen’in dershanelerine göndermesin, “biz size özel okul imkanı sunuyoruz, bu okulları bitiren çocuk zaten istediği üniversiteyi kazanır” demek.

Siz istediğiniz gibi birbirinizi yiyin. Ama kavganıza çocukları alet etmeyin. Bu ülkenin tamamı sizlerden oluşmuyor. Bizim paramızla yardım yapacaksanız, gerçekten ihtiyacı olanın yanında olun.

5 yaşındaki Efe Boz devletin anaokulunda üzerine lavabo düşmesi sonucu ölmüştü. Başka okullara en azından bir çivi çakın. Devletin okullarında fakir ailelerden hala karne parası isteniyor. Bunların önüne geçin.

Bu ülkede sağlıklı bir muhalefet olsa ortalığı ayağa kaldırırdı. Ama onlar kendi derdinde. Maalesef, vatandaş olarak bizim tek yapabileceğimiz, "yazıklar olsun" demek. Evet, yazıklar olsun!

https://twitter.com/enisersoy35

Tüm yazılarını göster