Abone Ol

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama!

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nın ilk gününde genel başkanlık seçimi yapıldı. Kılıçdaroğlu aldığı 790 oy ile yeniden genel başkanlığa seçildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama!

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları:

Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz.

Ülkesini seven her yurttaşın yanımızda olmasını rica ediyorum. Hapishanelerin tıka basa olduğu bir Türkiye'de kimse evinde rahat uyuyamaz. Gazetecilerin hapiste olduğu bir Türkiye'de kimse demokrasiden söz edemez.

Türkiye, tarihinin en zor dönemeçlerinden birini yaşıyor. İnsanlar kaygıyla Türkiye'nin bekasından söz ediyorlar. Şu soruyu hep beraber sormak zorundayız. 15 yılda bu beka sorunuyla Türkiye'yi kim karşı karşıya getirmiştir?

7 şehidimiz var Afrin'de. Gerçekten hepimiz çok üzgünüz. Kahraman askerlerimiz, Mehmetçiklerimize minnet borçluyuz. Allah rahmet eylesin. Bütün milletimize baş sağlığı diliyoruz.

Türkiyeyi aydınlığa çıkarmak, beka sorunundan kurtarmanın yolu bizim devletimize sahip çıkmamızdan geçiyor. Hepimizin çok büyük sorumlulukları var.

Bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hangi rejimi benimsemişlerle benimsesinler. Ama biz bütün komşularımızla barış içinde yaşamak istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir demiştir. Bugün zorunlu bir durum yaşıyoruz. Beni tekrar bu onurlu göreve seçtiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Önümüzdeki süreç zorlu bir süreçtir. Burada farklı görüşler olabilir. Ama hiç kimse unutmasın. Bizimle beraber aynı paralelde yer almayan arkadaşlarımın başımın üstünde yeri var. 80 milyonun güvenini kazanmak bizim görevimizdir. Vatandaşın sorunlarına eğilmek bizim görevimizdir. Sokaktaki vatandaş dertleniyorsa biz onun yanında olacağız. Onun derdiyle beraber ortak olarak sorununu çözeceğiz.

Bu zorlu görevi CHP Genel Başkanlarına yakışır biçimde sürdüreceğim sağ olun var olun.