Abone Ol

Uydurma 15 Temmuz belgesi... Sahte belgeyle iftira atan İzzet Aşkar gözaltına alındı!

Sözde '15 Temmuz' belgesi son günlerde elden ele dolaştırılıyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan MİT'e gönderilen sözde belgede, darbe girişiminin tüm ayrıntıları planlanıyor. Üst düzey bürokrasi kaynakları, belgeyi 'Gülünç ve acemice hazırlanmış' sözleriyle değerlendirdi.

Sahte 15 Temmuz belgesini yapan kişi yakalandı

Sahte belgeyi yayımlayanlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Sahte belgenin Konya'da ikamet eden İzzet Aşkar isimli şahıs tarafından paylaşıldığı öğrenildi. Aşkar gözaltına alındı.

Son günlerde "Cumhurbaşkanı" imzalı sözde bir "15 Temmuz darbe planı" belgesi yayılmaya başlandı. Özellikle sosyal medya ve Whatsapp gruplarında dolaştırılan ve darbe girişiminden yaklaşık 1 ay önce hazırlanmış gibi gösterilen 22 Haziran 2016 tarihli sözde belgeye göre, 15 Temmuz 2016'da gizli bir operasyon yapılacağı bildiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan MİT'e gönderilmiş gibi gösterilen bu sözde belgede, darbe girişiminde rol alacak generallerin, göstermelik yargılamalar sonrası serbest bırakılarak yurt dışına çıkışlarının sağlanması talimatı veriliyor. Üstelik yeni kimlik ve pasaport hazırlanması da isteniyor! Generallerin yanı sıra Adil Öksüz ve Kemal Batmaz için de aynı prosedürün uygulanması talimatı veriliyor.

Belgeyi inceleyen üst düzey bürokrasi kaynakları, belgeyi "Gülünç ve acemice hazırlanmış" sözleriyle değerlendirdi.

Kaynaklar, sözde belgenin, FETÖ'nün "15 Temmuz tiyatroydu" propagandasına taraftar bulabilmek için hazırlandığı görüşünde.

Soruşturma başlatıldı

Sahte belgeyi yayımlayanlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından söz konusu belgeyle ilgili soruşturmanın başlatıldığı, sahte belgeyi hazırlayıp yayınlarla ilgili savcılığın harekete geçtiği öğrenildi. 

Söz konusu belgeye dair IP incelemesi yapan Savcılık kaynakları, Twitter'dan paylaşan hesabın Konya'da ikamet eden İzzet Aşkar. isimli şahsa ait olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Gözaltına alındı

İçişleri bakanı Süleyman Soylu sahte belgeyi hazırlayan İzzet Aşkar'ın gözaltına alındığını duyurdu.

Soylu, "Bu montajı/sahtekarlığı yaparak 15 Temmuz günü vatan, millet sevdasıyla kurtuluş mücadelesi veren tüm vatandaşlarımızı aşağılayan İzzet Aşkar isimli şahıs yakalanarak adli işlemler başlatılmıştır." dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden, 15 Temmuz hain darbe girişiminin gerçek olmadığını ve 15 Temmuz günü yaşananların bir kurgudan ibaret olduğunu iddia eden şahsın yakalandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Meclisimize, Polis Özel Harekatımıza ve halkımızın üzerine atılan bombaların, paletler altında ezilen insanlarımızın, mermilerin önünde ülkelerine ve demokrasilerine sahip çıkmak adına kendilerini siper eden insanlarımızın birer kurgu olduğunu, gerçekten uzak ve 15 Temmuz günü vatan, millet sevdasıyla kurtuluş mücadelesi veren tüm vatandaşlarımızı aşağılar nitelikte paylaşım yapan @izzet_askar isimli/rumuzlu twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan evraktaki isimlerin gerçekle bağdaşmadığı tespit edilmiştir" denildi.

Konuyla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar tamamlanarak adli makamlara gönderildiği vurgulanarak, "Yukarıdaki bilgiler ışığında yalan olan, gerçek olmayan belgeleri servis ederek halkı kin ve galeyana sevk eden, toplumun milli değerlerini aşağılayan veya değersiz hissedilmesi hedefleyen, vatandaşlarımızın sinir uçlarına dokunmak suretiyle kaotik bir seçim süreci yaşanmasını amaçlayan Ermenek 1991 doğumlu İzzet Aşkar isimli şahıs yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır" ifadesi kullanıldı.

İşte o belge

Uydurma 15 Temmuz belgesi... Sahte belgeyle iftira atan İzzet Aşkar gözaltına alındı! - Resim: 1