Abone Ol

Sputnik, Ankara’ya gelen Zelenskiy’i Erdoğan’a hakaret videosuyla vurdu

Komedyenlikten ülke yönetiminin başına geçiş yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy iki günlük resmi ziyaret için dün Türkiye'ye geldi. Moskova merkezli haber kuruluşu Sputnik, Zelenskiy'nin komedyenlik yaptığı zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretini yeniden gündeme getirdi.

Sputnik, Zelenskiy’i Erdoğan’a hakaret videosuyla vurdu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu. Zelenskiy, 7-8 Ağustos'ta Ankara'da olan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, iki günlük resmi ziyareti devam ederken Zelenskiy'in komedyenlik yaptığı dönemde düzenlediği bir şovda Erdoğan hakkında kullandığı alaycı sözleri Sputnik yeniden gündeme getirdi.

Bahsi edilen videoda Ukrayna'nın en popüler komedi programı olan 'Veçernıy Kvartal'da siyasi ve sosyal konulardaki hiciv ağırlıklı şovlarıyla öne çıkan Zelenskiy'in 'Türk Mahallesi' adıyla yaptıkları özel şovu 'Haremler yaşasın' diyerek açıyor.

Daha sonra Zelenskiy'in "Erdoğan, bıyıklı hamamböceği. Bizi hapse atacaklarını mı sanıyorsunuz? En fazla 300 kırbaç cezası keserler" dediği ve bu sözlerini 'ağır siyasi espri' olarak nitelediği görülüyor.