Abone Ol

Türkiye'ye yapılan operasyonların amacı belli oldu

ABD, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi elini güçlendirmek için Türkiye'ye yönelik peş peşe operasyonlara imza attı.

Türkiye'ye yapılan operasyonların amacı belli oldu

3 KRİTİK BAŞLIK VE ABD

-Türkiye için hayati öneme sahip referandum yaklaşıyor.

-ABD’nin ısrarına karşı Türkiye’nin PYD şartı koştuğu ve Türkiye’yi ikna edemediği Rakka operasyonu gün sayıyor.

-Gülen’in iadesine bir türlü yanaşmayan ABD’nin 15 Temmuz darbe girişiminde işin içinde olduğu iyiden iyiye gün yüzüne çıkıyor.

ABD YİNE HAREKETE GEÇTİ

Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz darbe girişimi, kredi derecelendirme kuruluşlarının not darbesi ve doların değerini artırmak için başlatılan spekülatif ve manipülatif operasyonların merkezinde hep Türkiye ekonomisi vardı.

Özellikle 15 Temmuz sonrası ekonomiye ardı ardına yapılan operasyonlar sonrası dolarda yaşanan yükselişin dengelendiği ve ekonominin rahat nefes almaya başladığı dönemde bu kez ABD devreye girdi.

İLK HEDEF THY

Türkiye’ye karşı elinde koz bulundurmak isteyen ABD, ilk olarak Rusya kriziyle turizmde geçtiğimiz yıl büyük sıkıntılar yaşayan ve bu yıl bunu bertaraf etmek için hamleler yapan Türkiye’yi bu konuda en çok etkileyecek olan aladan vurdu.

Terörü bahane eden ABD, İstanbul'dan yapılan direkt uçuşlarda yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını uçak kabininde taşımamasına yönelik yasak getirdi.

ABD’nin bu kararıyla; hem dünyanın en büyük havayolu şirketi olma yolunda ilerleyen ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan THY’yi yıpratmak hem de yaz döneminin yaklaşmasıyla beraber başlayacak olan turizm sezonu önce Türkiye’yi güvensiz ülke bir olarak göstermeyi hedefledi.

AMERİKAN GAZETESİ İTİRAF ETTİ

Amerikan Washington Post gazetesi, elektronik cihaz yasağının gerçek nedeninin güvenlik değil, ekonomik misilleme olduğunu yazdı.

HALKBANK’A OPERASYON

15 Temmuz darbe girişiminde parmağı olduğu günden güne ortaya çıkan ABD, açıkça gerçekliği olmayan sebeplerle Halkbank üzerinden Türkiye’ye operasyon yaptı. 17/25 Aralık’ta FETÖ ile gerçekleştirilmeye çalışılan operasyon başarısız olunca ABD bu operasyonu tekrar gündemine aldı.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD’de gözaltına alındı. Suçlama İran ambargosunu delmek ve Bankacılık işlemlerinde sahtecilik yapmak. Oysaki İran’la yapılan işlemlerde hiçbir şekilde dolar kullanılmadı ayrıca bankacılık hizmetini sunarken mevcut düzenlemeler ve diğer tüm bankalarca bilinen ve izlenen dış ticaret uygulamaları dışında hiçbir mekanizma, yöntem veya sistem kullanılmadı.

7 KEZ ABD’YE GİTTİ! BUGÜNE KADAR HİÇBİR SORUN YOKTU

Peki ABD dava dosyasında adı geçmesine rağmen 17/25 Aralık’tan sonra 7 defa ABD’ye giden Atilla’yı neden şimdi gözaltına aldı. Üstelik Atilla bu ziyaretlerinde sürekli olarak üst düzey kişilerle görüştü. Son görüşmesi de yine benzer şekildeydi. Ülkeye sorunsuz olarak giren Atilla, dönüş için uçağa binerken ani bir kararla gözaltına alındı.

PEKİ NEDEN HALKBANK

HalkBank görev zararı veren kamu bankaları içerisinde son 11 yılda en karlı bankalardan biriydi. Ve son 5 yılın en istikrarlı büyüyen bankası oldu. Ayrıca Halk bankası sektöründe hem dünyanın yükselen değeri hem de Türk ekonomisinin can simidi oluyordu.

Halk Bank’ın hedefe konulmasının arkasında uluslararası dengeleri bile değiştiren bir başka neden de İran ile iş yapabilen tek banka olması. Bu açıdan baktığımızda İran ile Türkiye arasında 2002'de sadece 1 milyar dolar olan ticaret hacmi, 2010'da 11 milyar dolara çıkmıştı. Beş yıl içinde 30 - 35 milyar dolara çıkması öngörülüyordu..

TÜM OPERASYONLARI KRİTİK ZİYARET ÖNCESİ YAPTILAR

Trump yönetimindeki ABD’den Türkiye’ye yapılacak üst düzey ziyaret öncesi bu hamleler yapılması dikkat çekti.

ABD’NİN AMACI:

Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi Türkiye’ye karşı elini güçlendirmek isteyen ADB’nin amacı; referandumu etkilemek, 15 Temmuz ile ilişkilerini örtbas etmek, Gülen’in iadesi ve Ortadoğu’daki gelişmelerde Türkiye’nin önüne set çekmek olarak yorumlanıyor.
Haber