Abone Ol

Türkiye'nin en bahtı açık güzeli: Hülya Avşar

Türkiye'de pek çok güzellik yarışması birincisi kendilerine ışıltılı bir kariyer çizdiler. Kimisi oyuncu, kimisi şarkıcı oldu, kimi manken olarak podyumlara çıktı kimi de sunuculuk yaptı. Ama hiçbiri bir Hülya Avşar olamadı. Hülya Avşar adeta kendi söylediği şarkısında olduğu gibi...

Türkiye'nin en bahtı açık güzeli: Hülya Avşar

Hülya Avşar 10 Ekim 1963'te dünyaya geldi. Edremit Balıkesir'de doğan Hülya Avşar baba tarafından Kürt asıllı bir ailenin içinde büyüdü. 1979 yılında Mehmet Tecirli ile bir evliliğe imza atan Hülya Avşar, bu birlikteliğinden önce herhangi bir şekilde medyada yüzünü göstermemiş, tanınmayan bir isimdi. 1981'de ilk evliliğini noktaladıktan sonra 1982'de Bulvar Gazetesi'nin düzenlediği Kainat Güzellik Yarışması'na katılan Hülya Avşar, birinci seçildi ve bir anda şöhret kapılarını araladı. Ünlü olur olmaz ilk sansasyonunu da beraberinde getiren Hülya Avşar, evlenmiş olduğu ortaya çıkınca tacı geri alınan güzel olarak bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu.
1982 yılında profesyonel kariyerine ilk adımını atan Avşar, Fikret Hakan ve Salih Güney ile birlikte Haram filminde boy gösterdi. Kahır ve Çelik Mezar aynı dönemde çektiği diğer filmleriydi. Bu filmlerdeki performansından sonra, art arda film projeleriyle 80'li yılların sinemasına damga vuran Avşar, büyük sükse yaptı
Avşar 80'li yıllarda bir dönem İbrahim Tatlıses'le birlikte sıkça kamera karşısına geçti. İkili arasında aşk dedikoduları çıksa da bu ilişkinin varlığı hiçbir zaman ortaya çıkartılamadı.Ancak dönemin en sansasyonel ilişkisini Hülya Avşar, Tanju Çolak ile yaşadı. Bu beraberlikten yıllar sonra Hülya Avşar pişman olduğunu belirtse de, 80'lerin en çok konuşulan birlikteliği Hülya-Tanju çifti olmuştu.
Hülya Avşar 80'li yıllarda müzik eğitimi de aldı ve ilk albümü olan "Her şey gönlünce olsun" adlı çalışmasını 1988'de çıkarttı. 2013'e kadar single'lar dahil 10 albüm daha çıkartan Hülya Avşar, sürekli müzik sektörünün içinde yer aldı.

Hülya Avşar Günaydın gibi gazetelerde köşe yazarlığı da yaparak kariyerinde farklı kulvarlar açtı. Hülya adlı bir aylık dergi de çıkartan Avşar, bu yayının da editörlüğünü yaptı.

Televizyon programcılığı konusunda da geri durmayan Hülya Avşar özellikle 2000'li yılların başında Hülya Avşar Show adını taşıyan programıyla çok konuşuldu ve her programı ayrı bir gündem malzemesi oldu.
1997'de ikinci evliliğini Kaya Çilingiroğlu ile yapan Hülya Avşar, oldukça medyatik bir şekilde yaşadığı bu ilişkisinden 1998 yılında Zehra adında bir kız çocuğu sahibi oldu. 2005 yılında Kaya Çilingiroğlu ile evliliğini noktalayan Hülya Avşar, 7 yıl süren bu evliliğin ardından bir süre iş adamı Sadettin Saran ile birlikte görüntülendi ve anıldı.

Ailesi ile de pek çok kez gündeme gelen Hülya Avşar'ın kardeşi Helin Avşar da magazin gündemi tarafından sıkı takip edilen bir isimdi. Bir ara Türkiye'nin Paris Hilton'u olarak da anılan Helin Avşar'ın Hülya Avşar'ın kendi kızı olduğu yönünde söylentiler bile çıkmıştı!

Sinema kariyeri boyunca 50 farklı yapımda oynayan Hülya Avşar, özellikle 1993 yapımı Berlin in Berlin filminde canlandırdığı Dilber karakteriyle hatırlandı. Ünlü mastürbasyon sahnesiyle çok konuşulan film Avşar'ın kariyerindeki bir başka mihenk taşıydı. Hülya Avşar son yıllarda pek çok televizyon programında, yarışmalarda sunucu, jüri ve konuk olarak yer aldı. Bunlar arasnda en çok "Yetenek Sizsiniz Türkiye" ve "O Ses Türkiye" ile anılan Avşar, bu programlarla özdeşleşmişti. 1995-2006 yılları arasında 7 farklı dizide yer alan Hülya Avşar, bunlar arasında en çok 2004 tarihli Kadın İsterse adlı yapımla anıldı. Tenise oldukça meraklı olan Hülya Avşar, bir dönem Türkiye'nin tenis sporundaki en tanınan ismiydi ve pek çok ünlü Hülya Avşar'dan sonra tenise merak salmıştı.

Hülya Avşar, Bu Gece Uzun Olacak şarkısına çektiği kliple Türkiye'nin yıllarca konuştuğu bir çalışmaya imza atmış oldu. Bu klipteki popo sallama sahnesi 90'ı yılların en çok konuşulanları arasına girdi. Bu klipten sonra "Yürü Ya Kulum" kırbaçlı sahneleriyle bir başka çok konuşulan Avşar klibi olarak tarihe geçti. Hülya Avşar'ın sansasyonları televizyon programlarında da yaşanıyordu. Ricky Martin'in poposunu ellemesi, Küçük İbo'yu kucağına oturtması, bir döneme damga vuran olaylar arasındaydı.

Yıl 2009'a geldiğinde ise Hülya Avşar artık kariyerinde el attığı işler haricinde, siyasetle de gündeme gelmeye başladı. İlk önce Kürt olduğunu açıklayan Hülya Avşar'a sonrasında, 24-25 Ağustos 2009 tarihlerinde bir gazetede yayımlanan röportajında Kürt açılımını hakkında görüşlerini bildirmesiyle hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle soruşturma açıldı. Hülya Avşar son olarak, TRT için çekilecek bir filmde ülkücü bir gencin annesini canlandıracağı rolü üzerinden MHP ile bir polemiğe girerek gündeme geldi.