Abone Ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank kimdir?

Yeni yönetim sisteminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etmesiyle resmen başlamış olmasının ardından artık gözler kurulacak kabineye çevrildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank kimdir?

Bu kapsamda kabinede yer alacağı iddia edilen isimlere dair detayları sizlere aktarıyoruz. Yeni kabinede yer alan isimlerden biri de Mustafa Varank oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile tanınan Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu.

Peki Mustafa Varank kimdir?

MUSTAFA VARANK KİMDİR?

Mustafa Varank haberimizin başında da belirttiğimiz gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olarak göze çarpıyor. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Mustafa Varank üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyasi Bilimler Akademisi'nde tamamlandı. ODTÜ'den mezun olduktan sonra yurt dışına çıkan Mustafa Varank burada eğitimine bir süre sonra daha devam etti. Mustafa Varank halen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olarak görev yapıyor ve yeni yönetim sisteminde kabinde Sanayi ve Kalkınma Bakanı olacağı iddia ediliyor.

Mustafa Varank ile ilgili dikkat çeken bir diğer detay ise ağabeyi İlhan Varank'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehir olması. İlhan Varank'ın 15 Temmuz gecesi Vatan Caddesi'nde ki direnişe katılmış buradan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına gitmişti. İlhan Varank o sırada vatandaşlara ateş açan darbeciler tarafından şehit edilmişti.