Abone Ol

Raluca Sarghe 11 yılda 9 şampiyonluk gördü

ATLETİZMDE sprinter olma yolunda ilerlerken, 16 yaşında futbola gönül verip meşin yuvarlağın peşinden koşturmaya başlayan Konak Belediyespor ve Romanya Kadın Futbol Milli Takımı'nın yıldızı Raluca Sarghe, 11 yıllık kariyerine 9 şampiyonluk sığdırmayı başardı.

Raluca Sarghe 11 yılda 9 şampiyonluk gördü

Atletizmden gelmenin avantajını iyi kullanan ve Avrupa'nın en süratli kanat oyuncularından biri olarak tanınan 27 yaşındaki Sarghe, Clujana'da 5, Olimpia Culj ve Konak Belediyespor'da da ise 2'şer kez şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Takım arkadaşı ve vatandaşı Dusa Cosmina'nın başarısında büyük payı olduğunu dile getiren Sarghe, "7 yıldır milli takımda ve kulüplerde birlikte oynuyoruz. İzmir'e de beraber geldik. Artık burası ikinci vatanımız oldu" dedi. Futbol dışındaki hayatından da bahseden Raluca, "Mutfakta sahadaki kadar başarılı değilim. Bazı erkekler kadınların futboldan anlamadığını söylüyor. Onlara göre kadın mutfaktan çıkmamalı. Ancak gelip beni izlesinler, fikirleri değişir" şeklinde konuştu. Raluca Sarghe, ilk yarıda 11 maçta 4 gol attı.

Raluca Sarghe 11 yılda 9 şampiyonluk gördü - Resim: 1

Onur ATIŞ/İZMİR