Abone Ol

Perinçek: ABD Erdoğan'ı yıkmak istiyor!

CHP’nin, PKK’nın temsilcisi HDP’yi meclise soktuğunun altını çizen Doğu Perinçek; “Bu partiye oy verin kampanyaları yaptılar. Tayyip Erdoğan’ı devirmek adına bu siyaseti güttüler. Bu ABD’nin politikasıdır.” Dedi.

Perinçek: ABD Erdoğan'ı yıkmak istiyor!

“Meclis, Gevezelik Salonu Olur”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Best FM Haber Müdürü Ufuk Karcı’nın sunduğu Konuşan Türkiye programına konuk oldu. Milli seferberliğe ihtiyaç duyulan bir zamanda, yapılan anayasa değişikliğinin doğru olmadığını vurgulayan Perinçek, “Getirilmek istenen sistem, tabanı daraltan bir sistem. Yalnızca iktidarı yansıtan bir sistem. Bu millisferberlik ilkesine aykırı. Yapılmak istenen sistem, meclisi birr gevezelik salonu haline getiriyor. Çünkü bir yaptırımı kalmayacak. Milletvekilleri Bakanları hiç görmeyecek” dedi.

ABD, PKK Politikası Güdüyor

Doğu Perinçek, ABD’nin PKK’yı Türkiye’nin içine yerleştirmeye çalışırken son dönem operasyonlarla Türkiye’nin bunu kırdığını belirtirken; “Çözüm süreci varken, ABD’nin Türk Hükümeti ile herhangi bir problemi yoktu. Ama ne zaman ki, terör örgütüne operasyonlar başladı, o günden beri ABD, Erdoğan yönetimini karşısına aldı. Çünkü, PKK; ADB’nin Ortadoğu Politikasında büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Muhalefete Eleştiri “CHP, FETÖ ve PKK’nın Elini Bırakmıyor”

15 Temmuz’daki halk direnişini hatırlatan Perinçek, muhalefetin terör örgütleri karşısındaki tutumunu da eleştirdi. Özellikle CHP’nin, PKK’nın temsilcisi HDP’yi meclise soktuğunun altını çizen Doğu Perinçek; “Bu partiye oy verin kampanyaları yaptılar. Tayyip Erdoğan’ı devirmek adına bu siyaseti güttüler. Bu ABD’nin politikasıdır.” Dedi.

Çin; Ürününü Satmak Derdinde

Perinçek, ABD Başkanlığına seçilen Trump’ın korumacı ve içe dönük politik çağrısı ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in, dışa dönük söylemleri hakkında ise; “Artık Küreselleşme adı altında başlatılan ABD’leşme politikası çökmüştür. Bunu Trump’da gördü. Onu, Suriye savaşı ve Ortadoğu’daki direnç seçtirdi. Çin Devlet Başkanı ise dünyanın en büyük ekonomisine sahip olduğundan ürününü satmak istiyor. Bu açıklamları gayet normal” dedi.