Abone Ol

Özgün fikirler arıyoruz diyen Peak reklamı çalıntı çıktı

'Bize katıl Dünya'yı değiştirelim' mesajıyla dün 41 ulusal televizyona reklam veren Peak Games, büyük bir skandalla karşı karşıya kaldı. Reklamın Audi'nin 2017 yılında yayınladığı "Safety Code" reklamından esinlenerek yapıldığı iddia edildi. Peak Games reklamın çekildiğini açıkladı.

Özgün fikirler arıyoruz diyen Peak reklamı çalıntı çıktı

2010 yılında İstanbul’da kurulan Peak, ABD pazarında ilk beşte yer aldığı mobil oyun alanında büyümeye çalışıyor.

Yeni takım arkadaşları arayan şirket, bu çalışmanın ilk duyurusunu, dün akşam 41 ulusal televizyon kanalında üç dakikadan uzun bir süre boyunca aynı anda gösterilen ve Medina Turgul DDB tarafından hazırlanan ''Bize katıl, birlikte dünyayı değiştirelim'' mesajını verdiği özel bir tanıtım filmiyle gerçekleştirdi.

Ancak sosyal medyada reklamın Alman otomobil markası Audi'nin 2017 yılında yayınladığı "Safety Code" reklamından esinlenerek yapıldığı idda edildi.

REKLAM ÇEKİLDİ

Bunun üzerine Peak, Twitter'dan açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Reklam filmimizin özgün olmadığını hepinizle aynı anda öğrendik. Karın ağrımızı ve üzüntümüzü tarif etmemiz imkansız. Yaratıcı işlerde fikirlerin özgün olması bizim için çok değerli, bu nedenle tüm reklamları durduruyoruz.

Ajansla 3 aylık tüm görüşmelerimiz kayıt altında. Sadece Türkiye değil, ajansın bağlı olduğu networke Amerika'da da hukuki süreci başlatarak sonucu sizlerle paylaşacağız."

Özgün fikirler arıyoruz diyen Peak reklamı çalıntı çıktı - Resim: 1