Abone Ol

Levent Kırca son yolculuğuna uğurlandı

Usta sanatçı Levent Kırca, bugün Levent Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Levent Kırca son yolculuğuna uğurlandı

Levent Kırca tiplemeleri

Levent Kırca'nın rekor kıran Tayyip Erdoğan skeci

Kanser tedavisi gördüğü Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Kırca için Levent Camii'nde cenaze töreni düzenlendi

Kırca'nın çok sayıda dostu ve seveni camiye geldi. Levent Kırca'nın cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KENDİ ADINI TAŞIYAN TİYATRODA ANMA

Kırca için Kadıköy'de bulunan Levent Kırca Tiyatrosu'nda da anma düzenlendi.


Taziyeye, Levent Kırca'nın oyuncu arkadaşları, öğrencileri, ailesi ve sevenleri katıldı. Taziye sırasında, usta oyuncunun bazı öğrencileri gözyaşlarını tutamadı.

Birçok kişi taziye defterine duygularını yazarken, Levent Kırca'nın eski öğrencisi ve aynı zamanda asistanı olan tiyatro oyuncusu Bülent Demir, “Hepimiz çok üzgünüz, çok yıkıldık" dedi.

“TEK VASİYETİ TİYATROSUNUN YAŞATILMASIYDI"

Bütün öğrencilerinin burada olduğunu dile getiren Bülent Demir, “Herkesin mutlaka Levent Kırca ile ilgili iyi bir anısı vardır. Onu sevmeyen hemen hemen yok gibi. Biz ülkenin her yerine turne yaptık. Her zaman her oyunu ayakta alkışlanmıştır. O kadar büyük bir insanı kaybettik ki. Kolay kolay böyle insanlar gelmiyor. Tek vasiyeti, 'Tiyatrom yaşasın' diyordu. Tiyatrosunu yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız"