Abone Ol

Les Miserables filmi galasında olay: Fransız eleştirmenler salonu terketti

Medyafaresi.com özel haber- Fransa'daki ırkçılığı anlatan ve tartışmalara neden olan Les Miserables (Sefiller) filmi Cannes Film Festivalinde gösterildi. Galaya Carla Bruni ve Julianne Moore da katıldı. Ancak Fransız film eleştirmenleri ırkçılık eleştirisine tahammül edemedi.

Les Miserables filmi galasında olay: Fransız eleştirmenler salonu terketti

Medyafaresi.com Paris Temsilcisi Melis Bayraktar Cannes'dan bildiriyor:

Cannes Film Festivali'nin ikinci gününde, büyük ödül Altın Palmiye için yarışan Fransız yönetmen Ladj Ly'nin yönettiği Les Miserables (Sefiller) filmi Cannes'da Fransızlara büyük şok yaşattı.

2005 yılının Ekim ayında Paris'in Clichy-sous-Bois banliyösünde polisten kaçmaya çalışan iki gencin saklandıkları trafoda yangın çıkması sonucu, hayatını kaybetmesinden ilham alan Fransız yönetmen Ladj Ly, 1 saat 43 dakika süren filminde ırkçılık konusuna değindiği için Fransız film eleştirmenlerinin tepkisini çekti.

Melis Bayraktar / Paris

Grand Theatre Lumiere'de gerçekleşen filmin gösterimine Carla Bruni-Sarkozy, Julianne Moore, Jamel Debbouze, JR gibi pek çok ünlü isim katıldı.

2005 yılının Ekim ayında Paris'de neler olmuştu?

Bundan tam 19 yıl önce, 2005 yılının Ekim ayında Paris'in Clichy-sous-Bois banliyösünde 15 yaşındaki Bouna Traore ile 17 yaşındaki Zyed Benna'nın bir futbol maçından dönerken polis tarafından kovalanınca trafoya girmeleri ve girdikleri trafoda hayatlarını kaybetmeleri Fransa genelinde büyük tepkiye neden olmuş, günlerce kamu binalarıyla araçların ateşe verildiği, binlerce kişinin tutuklandığı olaylara yol açmıştı.

Melis Bayraktar / Medyafaresi.com

CANNES FESTİVALİ.. CANLI YAYIN