Abone Ol

Kusursuz güzelliğin 'altın oran' makası

Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa'sı ile popülerleşen ‘altın oran’, kusursuz güzelliğin sırrı. Ancak günümüzde ‘altın oranı’  yakalamak için ameliyat masasına yatmaya gerek yok. Doku mühendisliğinin gelişmesi, kök hücre tedavilerinin zirveye çıkmasıyla...

Kusursuz güzelliğin 'altın oran' makası

Yani Da Vinci'nin altın oran makası (calibremetre) Dermatolog Dr. Erçin Özüntürk'ün elinde. Özüntürk "altın oranı yine de uzman eller çizer. 2015 yılında altın oranı yakalamak hiç de zor değil. Kök hücre tedavileri, 3 boyutlu görüntülemeler ve uzay teknolojisi ile ameliyatsız yüz gençleştirme ve bununla beraber küçük düzeltemeler ile siz de altın orana ağrısız sızısız yarım saatlik bir zamanda kavuşabilirsiniz” dedi.

Leonardo Da Vinci kusursuz güzellikte bir yüzün oranlarını belirlemişti. Portrelerini bu oranlara göre yapan Da Vinci'nin eserlerindeki yüzler hala güzellik ikonları olarak karşımıza çıkıyor.Sanatçılar ve mimarların çok uzun süredir kullandıkları yüzdeki altın orana sahip olabilmek artık kadınlar için hiç zor değil. Dermatolog Dr. Erçin Özüntürk, güzellikteki son trendlerin Amerika ve Avrupa'daki takipçisi. Her yeniliği yakından takip eden ve uygulayan Özüntürk, "Güzellik arayışı yalnızca gençliği korumak değil aynı zamanda yüz orantılarının düzeltilmesine dayanır.Uzay teknoloji artık bize öyle imkanlar sunuyor ki öğle tatili molasında bile bir kadının yüzündeki altın orana kavuşturabiliyoruz" dedi.

Özüntürk, yeni teknolojik gelişmelerle estetik cerrahinin çok ötesine geçtiklerini belirterek "Yüzümüzün güzelliği altın oranlara sahip mi? Yüzyıllardır estetik mükemmellik; gözlerin, burnun, kaşların, dudakların birbirine mesafesindeki uyum ile belirleniyorYüzün biçimi (çene, yanaklar ve simetri),alnın yüksekliği ve biçimi, kaşların şekli, göz büyüklüğü ve gözler arasındaki mesafe, burun biçimi, dudaklar (uzunluk ve yükseklik), cildin berraklığı, yapısı ve rengi nasıl bunlar çok önemli. Ayrıca gözler arası mesafe aynı mı, yüzün elmacık kemikleri ile ağız köşesi çene kemiğine orantılı mı . Dudağın yüze göre genişliği nasıl? Bu altın kurallar çok eski tarihlerden beri geçerli kurallar. Eğer kişinin dudakları yüzüne göre ince ise enjekte edilebilen dolgularla büyütülebiliyor.Botox ile gençleşebiliyor. Kök hücre tedavileri ile 3 boyutlu görüntülemeler, uzay teknolojileri güzellikte Rönesans akımı oluşturuyor. Uzay teknolojisi ile geliştirilen lazer teknolojisi ile yüzdeki ince kırışıklıkların tamamen kaybolması, güneş ve yaşlılık lekelerinin silinmesi, sivilcelerin bıraktığı kötü izlerin silinmesi mümkün olabiliyor.Cerrahi olarak yapılan yüz gerdirme operasyonlarına gerek kalmadan yüz iple gerilebiliyor. 15 dakikada işlem yapılıp, kişi işine dönebiliyor. Rönesans yöntemleri ile değişik vitaminler enjeksiyon yöntemiyle uygulanıp, can yakmadan kadının güzelliğine güzellik, gençliğine gençlik katıyor " dedi.

ALTIN ORAN HESAPLARIYLA İŞTE YILDIZLAR

Brad Pitt: 9.67
Angelina Jolie: 7.13
George Clooney : 6.77
Kate Upton: 7.46
Miley Cyrus: 7 36
Beyonce Knowles: 7.28