Abone Ol

Kulis: 2019 seçimi için Erdoğan beklenmedik isimlerle görüşebilir

AKP içinde hem Bakanlar Kurulu hem de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) kadro değişikliği olacağı, bunları da genel merkez yönetimi ve danışman kadrolarındaki yenilenmenin izleyeceği ileri sürüldü.

Erdoğan beklenmedik isimlerle görüşebilir

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, AKP kulislerinde, özellikle imar uygulamalarına yönelik şikayetler, ‘FETÖ’ ile ilişkiler, referandum sürecine yeterince katkı sağlamamaları gibi nedenlerle, üç veya dört büyükşehir belediyesiyle, sayıları beş ila sekiz arasında değişen ilçe belediye başkanının yerel seçimler öncesinde görevden alınması tartışılıyor.

Bu belediye başkanlarının, kendi rızaları veya sağlık gibi gerekçelerle görevden ayrılacağı, yerlerine Mart 2019’a kadar vekaleten bakılacağı öne sürülüyor.

21 Mayıs’taki olağanüstü kongrede hem Bakanlar Kurulu hem de MKYK değişikliği olacağı, bunu da genel merkez yönetimi ve danışman kadrolarındaki yenilenmenin izleyeceği de iddialar arasında. Kadrolarda ‘duayen isimler’in korunması ancak ‘sürpriz’ isimlere de yer verilmesi bekleniyor.

‘Erdoğan beklenmedik isimlerle görüşebilir’

Önümüzdeki üç aylık sürenin yeni dönem stratejisi ve planlarının hayata geçirilme süreci olacağını belirten parti kurmayları, kabinede yüzde 10, MKYK’da ise yüzde 50 civarında bir kadro değişikliği yaşanacağını ifade ediyor.

Parti kurmaylarına göre kongreden sonraki üç ayda sürprizler olacak. 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimi gerekli kadroların oluşturulması ve adımların atılması bu üç ayda sağlanacak.

Kurmayların, “Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürpriz çıkışlarına, beklenmedik isimlerle bir araya gelmesine ve şaşırtıcı adımlar atmasına hazırlıklı olun” dediği aktarılıyor.

AKP’li üst düzey yetkili: Erdoğan parti ve kabinede kökten değişiklik yapacak