Abone Ol

FETÖ Azerbaycan'da darbe mi yapacak?

Rus uzman Sergey Markov, Mehriban Aliyeva'nın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na getirilmesiyle ilgili çarpıcı bir imada bulundu.

FETÖ Azerbaycan'da darbe mi yapacak?

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov, Mehriban Aliyeva'nın Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı görevine getirilmesinin FETÖ ile ilgili olduğunu öne sürdü.

Rus basınına konuşan Markov konuyla ilgili şunları söyledi:

"Aliyeva Azerbaycan'ın siyasi ve toplumsal hayatında büyük rol oynadı. Yeni göreve getirilmesi Azerbaycan'da siyasi istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlayacak. Türkiye'de darbe girişimi çabalarının sonuçları bağlamında Azerbaycan'da da Anayasa değişikliği yapıldı. Bu karar da (Aliyeva'nın yeni göreve getirilmesi) bu Anayasa değişikliğiyle ilgili."

FETÖ DARBESİ İHTİMALİ Mİ?

Türkiye'deki süreçle Azerbaycan arasında ilişki olduğunu savunan Markov, "Türkiye'de darbe girişimini Fetullah Gülen ağı ve onun ABD yanlısı güçleri yaptı. Bu ağ Azerbaycan'da da faal çalışıyordu. Onların gücünü hiç bir şekilde gözardı etmemek lazım. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı makamının oluşturulması ve Cumhurbaşkanı'nın (İlham Aliyev) yakını olan bir kişinin bu göreve getirilmesi, bazılarının mevcut cumhurbaşkanına yönelik yasadışı eylem isteklerini önlemek amacını taşıyor" dedi.

KAYNAK: SPUTNİK