Abone Ol

Kanuni'nin yıldız haritası! Oğlunu ve Pargalı'yı neden öldürttü?

MEDYAFARESİ VİDEO / FOTOGALERİ- Muhteşem Süleyman'ın yıldız haritasını ünlü Astrolog Ata Nirun yorumladı. İşte o yorumları..

Kanuni'nin yıldız haritası! Oğlunu ve Pargalı'yı neden öldürttü?

İngiltere’nin başkenti Londra’daki dünyaca ünlü müzayede evi Christie’s’de düzenlenen ’İslam ve Hint Eserleri’ adlı müzayedede, Osmanlı dönemine ait, aralarında seccade, Kuran-ı Kerim, halılar, İznik çinileri, ibrikler ve hatların yer aldığı 70 kadar çok değerli eser satışa sunuldu. Eserler arasında Muhteşem Süleyman’ın yıldız haritası da yer alıyor. Astrolog Ata Nirun Kanuni Sultan Süleyman’ın yıldız haritasını yorumladı. 

KAYIP HAZİNELERİMİZ LONDRA’DA SATIŞA ÇIKTI! İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Kanuni Sultan Süleyman 27 Nisan Pazartesi gününde 1495 yılında Trabzon’da doğmuş. Doğum saati belli değil, tarihi bir romanda sabah saatlerinde doğduğu söyleniyorsa da bu kesin değil. Bu nedenle horoskop yani yıldız haritası hazırlanırken ortalama bir saat hesabı yapılabiliyor. Gazete haberinde yer alan fotoğrafta ise bir yıldızname görülüyor ama bu yıldızname doğum haritasından çok dönemsel bir olayla ilgili gibi ve tabii ki Osmanlı Astrolojisi’ne göre (Yıldızname) yapıldığı için modern Astroloji ile uyumlu değil yani haritada Uranüs, Neptün, Pluto gibi sonradan bulunan gezegenler yer almıyorlar ve tabii yükselen burcu da belirsiz... Buna karşın Muhteşem Süleyman’ın horoskobunu günümüze belli bir oranda uyarlarsak yeterli bilgiler elde edebiliyoruz...

KAYIP HAZİNELERİMİZ LONDRA’DA SATIŞA ÇIKTI! FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÇOK DAYANIKLI VE SABIRLI

Öncelikle kesin olan şey Sultan’ın Boğa Burcu’ndan olduğu, konuma bakılırsa güven duygusu çok önemli, güvendiği zaman kolay yönetiliyor ama inatçı ve  egoist, tüm değişimleri veya kararları kesinlikle kendisi vermek istiyor, istek ve amaçlarından kolay kolay vazgeçmiyor ve daima kesin amaçları var, çok dayanıklı ve sabırlı, tutarsız kişileri sevmiyor, geleneksel olmayan ortam ve davranışlardan hoşlanmıyor, dokunma duyusu çok gelişmiş, konforu ve fiziksel zevkleri seviyor, doğal ortamlardan hoşlanıyor, sanatı seviyor özellikle müzikle ilgili ve iyi bir konuşmacı, pragmatik ve gerçekçi, çok tedbirli hatta kuşkucu, fiziksel olarak çok güçlü..

Muhteşem Yüzyıl'da tarihi hatalar güldürüyor!

SİNİR SİSTEMİ ÇOK HASSAS

"Ay İkizler Burcu’nda kıvrak bir zekası var. meraklı, doyumsuz bir okuyucu, teşvik edilmeyi seviyor, sır saklamaya meraklı, sırları, gizemli olayları seviyor, dış görünüşte mutlu fakat içinde yanlızlık duyguları var, ani kararlar verebiliyor, değişikliklerden hoşlanıyor ve sinir sistemi çok hassas.

Hürrem’i hiç böyle görmediniz... FOTO GALERİ!

Osmanlı’nın en değerli eserlerinden bazıları açık artırmayla satılıyor. Satış öncesi sergilenen eserleri Türkiye’nin alması gerektiğini söyleyenler de var. Müzayedenin en ilgi çeken eseri ise Kanuni’nin yıldıznamesi...

İSABELLA’NIN SAHNESİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TUTARLI DÜŞÜNCELERE SAHİP

Merkür’de aynı burçta, birbirini izleyen tuturlı düşüncelere sahip, bu da neden çok uzun bir süre iktidarda kalabildiğini gösteriyor. Yeterince zeki ama çok çabuk öfkeleniyor ve işte o zaman çok sert kararlar veriyor. Duyguları bazen çok katı, sonradan pişman olsa da verdiği karardan asla geri dönmek istemiyor. Zihinsel ve el becerileri çok gelişmiş, bu yüzden iyi bir satranç oyuncusu ve kuyumcu...

Kanuni boş mezara girdi! İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

İNSANLARI KULLANMAYI ÇOK İYİ BİLİYOR

Venüs Boğa Burcu’nda yani Kanuni’nin öz burcunda ve işte Hürrem’e olan aşkı burada saklı. Sevgi konusunda çok hassas, anlayışlı ve sadık hatta bağımlı, tüm gücünü ve hatta kimliğini sevdiğine vermiş gibi yaparak mutlu oluyor ve mutlu ediyor. Yakınlarıyla olan ilişkileri arkadaşça fakat ölçülü ve hesaplı, insanları kullanmayı iyi biliyor...

MAHİDEVRAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

İNTİKAMI KISKANÇLIK

Mars Akrep’te, Mars’ın konumu ilginç çünkü görüldüğü kadarıyla fiziksel enerjisi, duygusal isteklerine bağlı duyguları belli bir seveyede etkilenince  harekete geçiyor. Yine burada oğullarını ve İbrahim Paşa’yı gözden çıkarmasının anahtarı gizli, intikamını hükmederek ve kıskançlıkla al›yor.  Çabaları yoğun ve bir amaca yönelik, bir liderde olması gereken en önemli özelliklerden olan birşey yaparken gerçek nedenleri saklayabilme yetisi olağanüstü. Mükemmel araştırıcı ve yenilmesi çok güç bir rakip ve yetenekli bir sporcu.

ÖZGÜN BİR ADALET DUYGUSU VAR

Jüpiter’in Terazi’de olması ona Kanuni vasfını kazandırmış. Bu nedenle kendine özgün bir adalet duygusu var ama bunu daha çok kişisel gelişimi ve sağlığı için yapıyıor çünkü çevresinden ve halkından destek alıyor. Bu astro konum aynı zamanda da ona ortak amaçları doğru ve iyi belirlemesini sağlıyor. Ve Balık Burcu’ndaki Satürn Muhteşem Süleyman’ı yeterince uyarmış, devletin geçmişteki hatalarını anımsatmış. Zaman zaman onu sertleştirmiş hatta mağrur ve kibirli yapmış. Ama yanısıra da iyi bir matematik yeteneği ile yaratıcılık getirmiş...

TEK AŞKI HÜRREM

Kanuni Sultan Süleyman

Özetle Kanuni Sultan Süleyman, zeki, esnek, tutarlı ve gücünü kanıtlamayı seven bir lider, Hürrem Sultan gerçekten tek aşkı çünkü bir kere sevmiş ve bağlı kalmış gerisi geleneklere uygun olarak yaşanmış. Aslında harem entrikalarına karışıp etkilenmiş gibi görünse de gerçekte herşeyi Devlet adına ve özgün adalet anlayışına göre yapmış görünüyor ve bu özellikleri de onu çağındaki diğer liderlerden farklı ve üstün yapıyor.."

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN KİMDİR

Süleyman veya Kanuni Sultan Süleyman ya da birçok batı ülkesinde bilindiği isimle Muhteşem Süleyman, onuncu Osmanlı padişahı ve 89. İslam halifesidir. Ayrıca I. Süleyman’ın 10. Osmanlı sultanı olması sebebiyle On numarayı tamamlayan manasına gelen Saibü’l Aşereri’l Kamilet de denmiştir.

1520 yılında, I. Selim’in ardından tahta çıktı. 1521’de Belgrad, 1522’de Rodos, 1526’da Mohaç, 1534’de Bağdat ve Tebriz, 1538’de Boğdan’ın tamamı ve Preveze, 1541’de Macaristan’ın tamamı, 1543’de Estergon, 1551’de Trablusgarp, 1553’de Safevi topraklarının bir kısmı, 1566’da Zigetvar I. Süleyman tarafından fethedildi.

I. Selim’den 6.557.000 km2 olarak devraldığı Osmanlı İmparatorluğu’nu, kırk altı yılda 14.893.000 km2’ye ulaştırdı (Avrupa’da 1.998.000 km2, Asya’da 4.169.000 km2, Afrika’da da 8.726.000 km2 olmak üzere). Zigetvar fethedilmeden 1 gün önce, 6 Eylül 1566 tarihinde hayatını kaybetti.