Abone Ol

Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Halk arasında erkeklerde meme büyümesi olarak bilinen Jinekomasti'ye, hormon problemi, karaciğer ve troit hastalıklarında kullanılan ilaçlar sebep olmaktadır

Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Halk arasında erkeklerde meme büyümesi olarak bilinen Jinekomasti'ye, hormon problemi, karaciğer ve troit hastalıklarında kullanılan ilaçlar sebep olmaktadır. Meme dokusunun artmasına, yağ dokusunun artmasına veya ikisinin artmasına bağlı olarak meme büyümesi gerçekleşir. 2 cm'den fazla görülen meme büyümesi Jinekomasti olarak adlandırılır.

Jinekomasti Tedavi Yöntemleri

Geçmiş zamanlarda açık cerrahi yöntemleri ile yapılan bu ameliyatlar yara izleri, memelerde çıkarılan dokunun eşit olmaması nedeniyle şuan tercih edilmemektedir. Günümüzde bu ameliyatlar için bütün estetik cerrahlarının da kullandığı Liposuction yöntemi kullanılmaktadır. Kullanılan bu yöntem daha etkili sonuçlar vermektedir. Ayrıca bu yöntem uygulanırken açık cerrahi yöntemlerde olduğu gibi yara izi oluşmamaktadır. Jinekomasti ameliyatı yapılırken Meme Dikleştirme ameliyatında olduğu gibi genel anestezi veya lokal anestezi kullanılmaktadır.

Jinekomasti'nin gerçek ve yalancı olmak üzere iki türü vardır. Yalancı Jinekomasti'de; meme büyümesi ergenlik çağına girmiş erkekte oluşur ve yaklaşık 18 ay gibi bir sürede kendi kendine kaybolur. Gerçek Jinekomasti'de meme büyümesi yine ergenlik çağında oluşur ancak kendi kendine kaybolmaz. 18 yaşını geçmiş erkek bireylerde görülen meme büyümesi gerçek Jinekomasti'dir. Tek tedavi yöntemi ise; ameliyattır.

Liposuction Yöntemi Uygulanışı
Günümüzde en çok tercih edilen bu yöntem; lazer ısısının meme dokusunun içerisindeki yağlara verilmesiyle doku içerisinde bulunan yağları eritilerek uygulanmaktadır. Bu yöntem diğer ameliyatlara göre daha hızlı yapılması ve iyileşme sürecinin hızlı oluşu nedeni ile tercih edilmektedir. Yapılan ameliyat sonrasında hasta aynı gün taburcu edilmektedir ve ertesi gün normal yaşantısına dönebilir.

Jinekomasti Ameliyatı Öncesi
Ameliyattan bir hafta önce bitki çayları, vitaminler, aspirinler ve kanı sulandırıcı ilaçlar bırakılmalıdır. Sigara ve alkol kullanılıyorsa bırakılmalıdır. Ameliyatta genel anestezi uygulanacaksa aç olarak gelmeniz istenmektedir. Yapılan ameliyat sonrasında doktorunuz isterse iki yada üç hafta korse kullanmanız gerekebilir.

Jinekomasti Ameliyat Ücretleri

Erkekler tarafından oldukça istek gören bu ameliyat ücretleri kliniklere, ameliyatı yapacak doktora ve uygulanan tekniğe göre farklılıklar göstermektedir. Doktorunuz muayene sonrası sizleri genellikle bilgilendirmektedir.