Abone Ol

İşte İbrahim Tatlıses'i vuran adam! Abdullah Uçmak yakalandı!

Soruşturma çerçevesinde 23 kişi gözaltına alındı. Polisin 25 ayrı adrese gerçekleştirdiği operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

İşte İbrahim Tatlıses'i vuran adam! Abdullah Uçmak yakalandı!

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıyla ilgili aralarında Tatlıses’le husumet bulunan Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında Tatlıses’e saldırıda tetiği çeken kişinin de bulunduğu iddia ediliyor. Son olarak Abdullah Uçmak’la İbrahim Tatlıses’in oğlunun bir yaralama olayına karıştıkları iddiası var. Tatlıses’e saldırı olayında kullanılan kiralık Fiat Linea marka otomobilde bulunan yer belirleme sistemi polisin işini kolaylaştırdı. Polis yer belirleme sistemi kayıtlarıyla şüpheli arabanın olay gecesi bulunduğu yeri karşılaştırarak otomobilin olay gecesi olay yerinde olduğunu tespit etti. Polis daha sonra bu aracı izlemeye alarak saldırıya katılanları tek tek tespit etti.

ABDULLAH UÇMAK: "TATLISES'İN KANI AKANA KADAR" DEMİŞTİ..

KALAŞNİKOF ELE GEÇİRİLDİ

Sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıda kullanılan Kalaşnikof marka silah da ele geçirildi. Tatlıses’in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının ardından çalışma başlatan polis ekipleri, olayda kullanılan Kalaşnikof marka otomatik tüfeği ele geçirdi. Saldırı olayıyla ilgili operasyonlar sürerken, gözaltı sayısı da 23’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında, saldırıda tetiği çeken kişinin de yer aldığı iddia ediliyor.

Tatlıses’e düzenlenen saldırının faili olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Abdullah Uçmak ve beraberindeki bir kişi sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da emniyete götürüldü. Uçmak’ın Pendik’teki bir adreste gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan, saldırıda kullanılan ve bugün bulunan 34 BC 6696 plakalı araç, çekici vasıtasıyla emniyete getirildi. Olaydan önce bir oto kiralama şirketinden kiralandığı belirtilen ve otoparka çekilen aracın incelemeye alınacağı kaydedildi.

25 NOKTAYA BASKIN

Olaya karışan kişilerin tespiti ardından yapılan telefon dinlemelerinde saldırının İbrahim Tatlıses’le daha önceden husumeti bulunan Abdullah Uçmak ve adamları tarafından yapıldığı iddia edildi. Bu gelişme üzerine saldırıya katılan kişilerin tek tek belirlenmesinin ardından akşam saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı ve 25 ayrı noktaya baskın düzenledi.

Kamera  kayıtlarından yola çıkılarak tespit edilen saldırganların olayda kullandığı kalaşnikof ve otomobili Anadolu Yakası’nda ele geçirdi. Aralarında Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

AVUKATI: UÇMAK’IN OLAYLA İLGİSİ YOK

İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan Abdullah Uçmak’ın avukatı Ekrem Demirel, operasyondan önce görüştüğü müvekkilinin kendisine olayla hiçbir ilgisi olmadığını söylediğini bildirdi. Avukat Demirel Vatan Caddesi’ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gittiğini ve kendisine Uçmak’ın henüz buraya getirilmediğinin söylendiğini aktardı.

Getirildiğinde müvekkiliyle görüşeceğini ifade eden Demirel, bu tür saldırı olaylarının ardından mağdurun eskiden husumeti bulunan kişilerle ilgili polisin çalışma yapmasının normal olduğunu, ancak henüz bu konuyla ilgili fazla söylenecek bir şey olmadığını kaydetti.

Uçmak’ın, Tatlıses ile ilgili iki dosyası bulunduğunu, bunlardan birinin kesinleştiğini, diğeriyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini anlatan Demirel, "Operasyondan önce kendisiyle görüştüm. Bana olayla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Olaya karışma, azmettirme, yönlendirme gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi" şeklinde konuştu. Avukat Demirel, Abdullah Uçmak’ın geçen yıl Eylül ayında cezaevinden çıktığını hatırlattı.

Uçmak, 2002 yılında yine kalaşnikoflarla yakalanarak, Tatlıses’e silahlı saldırı düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Uçmak’ın 6 ay önce Eylül ayında cezaevinden çıktığı belirlendi. Gözaltına alınan kişiler, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 3 gün boyunca sorgulanacak.