Abone Ol

Erdoğan'ın yok dediği madde, AKP'nin kitapçığında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yok" dediği fesih yetkisi, AKP'nin referandum için hazırladığı kitapçıkta yer alıyor.

Erdoğan'ın yok dediği madde, AKP'nin kitapçığında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan günü oylanacak 'başkanlık anayasası' paketinde, Cumhurbaşkanı'na Meclis'i fesih yetkisi verileceğini hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'yalancılıkla' suçladı. "Ne diyor? Bir yalan daha. Parlamentoyu feshedecek diyor. Yaa yalan söyleme dürüst ol. Cumhurbaşkanı’nın Meclisi fesih yetkisi yok" şeklinde konuşan Erdoğan, "Bazı ukalalarını da sosyal medyaya servis etmişler, onlar da aynı şeyi söylüyor. Meclis’i feshedecek diyor, yok böyle bir yetki. Nerede var gösterin diyoruz onlara" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'IN "YOK" DEDİĞİ YETKİ, AKP'NİN KİTAPÇIĞINDA

Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nu yalancılıkla suçlayıp olmadığını iddia ettiği yetki, AKP'nin referandum için hazırladığı kitapçıkta yer alıyor.

AKP’nin referandum kitapçığındaki 18. bölümde yer alan “Cumhurbaşkanı veya Meclis birbirlerini fesh edebilirler mi” başlığı altında şu ifadeler yer alıyor:

“Fesih yetkisi, yeni sistemde seçimlerin karşılıklı olarak yenilenmesi yoluyla gerçekleşebilecektir. TBMM 3/5 çoğunlukla, Cumhurbaşkanı da dilediği zaman bu yetkiyi tek başına kullanabilir.”

İşte ilgili bölüm:

Erdoğan'ın yok dediği madde, AKP'nin kitapçığında - Resim: 1