Abone Ol

Derya Ateş Bozovalı: Kırmızı yüksek topukları ve baretiyle inşaat sahasında..

Derya Ateş Bozovalı, erkeklerin hâkim olduğu inşaat, teknoloji ve madencilik sektörlerindeki başarısıyla dikkat çeken bir iş kadını. Temelleri 2011 yılında atılan Hacı Ayşe Ateş Anadolu Lisesi, Ekim ayında eğitim ve öğretime başladı.

Kırmızı yüksek topukları ve baretiyle inşaat sahasında..

Finans ve hukuk konusundaki tecrübesiyle yatırımlara yön veren iş kadının başarısının ardında, aldığı eğitimin önemli bir payı var. Bozovalı bu yıl, diğer genç kızların eğitimine destek olabilmek konusunda tuttuğu dileği de gerçekleştirdi. Temelleri 2011 yılında atılan Hacı Ayşe Ateş Anadolu Lisesi, Ekim ayında eğitim ve öğretime başladı.

Derya Ateş Bozovalı Amerika’da eğitim görmüş başarılı bir iş kadını. Bozovalı, Colombia Üniversitesi’nde finans hukuku eğitimini tamamladıktan sonra iş yaşamına inşaat alanında adım attı. Ailesine ait maden şirketi Lovet Tks. İnşaat AŞ. şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Bozovalı, sahibi olduğu Naviga Teknoloji şirketi ile Edgebox ve Tera Span’ın Türkiye distribütörlüğünü gerçekleştiriyor. Yabancı yatırımcılara Türkiye’de danışmanlık yapan iş kadının, Amerika, Kanada ve Irak gibi çeşitli ülkelerde yatırımları bulunmakta…

Derya Ateş Bozovalı: Kırmızı yüksek topukları ve baretiyle inşaat sahasında.. - Resim: 1

Baretiyle İnşaat Alanında

İş yaşamında kadına biçilen rolün ötesinde bir profil çizen Derya Ateş Bozovalı’nın başarısının ardında, finans ve hukuk alanındaki bilgisinin önemli bir rolü var. Yurt dışındaki eğitim ve iş tecrübesi de Bozovalı’yı alışılmış yöneticilerden ayırıyor. Yatırımlara yön vermek konusundaki deneyimiyle erkeklerin hüküm sürdüğü inşaat, teknoloji ve madencilik sektörlerinde kadın patron olarak öne çıkan Bozovalı’yı, bir gün baretiyle inşaatta bir başka gün ise topuklu ayakkabılarıyla bir ödül töreninde görmek mümkün. Şüphesiz anneliğin getirdiği sabır ve duyarlılık da bu çok yönlü patronun başarı sırlarından biri…

Derya Ateş Bozovalı: Kırmızı yüksek topukları ve baretiyle inşaat sahasında.. - Resim: 2

Kızlar İçin Meslek Lisesi Hayali Gerçek Oldu

Yıllarca New York ve Miami’de yardım kuruluşlarında ve sivil toplum örgütlerinde çalışan Derya Ateş Bozovalı, bu günlerde en büyük hayali olan Kız Meslek Lisesi’ni kurmanın mutluluğunu yaşıyor. Bir aşiret kızı olduğu için ilkokuldan sonra okutulmayan annesinin desteğiyle yurt dışında eğitim alan Bozovalı, “Her şeyimi ona borçluyum” dediği annesine vefasını İstanbul Sultangazi’de kurulan kız meslek lisesi ile gösterdi. Yıllar önce annesinin mezarının başında verdiği söz, yüzlerce genç kızın okumasını ve gelecekte meslek sahibi olmasını sağlayacak.

Derya Ateş Bozovalı: Kırmızı yüksek topukları ve baretiyle inşaat sahasında.. - Resim: 3Bozovalı’nın annesinin adını taşıyan Hacı Ayşe Ateş Anadolu Lisesi’nin temelleri 2011 yılında atıldı. 2016 yılında tamamlanan okul, kız öğrencilerin eğitim görme oranının düşük olduğu Sultangazi ilçesinde kuruldu. Eğitim kompleksinde 40 derslikli okul ve yurt binası yer alıyor. Lisenin inşaatı öncesinde yurt dışında birçok örnek incelendi. Seracılık, organik tarım, tekstil, cam, ahşap oymacılığı, kuaförlük, pastacılık gibi farklı branşlar bulunan okulda genç kızlar iş hayatına adım atacakları tüm donanıma sahip olacaklar. Eğitimli ve ekonomik özgürlüğe sahip iş kadınlarını yetiştirecek olan meslek lisesi, 1200 kişilik öğrenci kapasitesiyle hem bölgedeki genç kızlara hem de ülke ekonomisine katkılar sunacak.