Abone Ol

Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6 büyükliğünde deprem meydana geldi.

AFAD, depremin 7 km derinlikte meydana geldiği açıkladı.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

NTV'nin aktardığı bilgilere göre, kentte yıkılan binalar ve enkaz altında kalan vatandaşlar var.

Bölgede kurtarma çalışmalarının başlatıldığı belirtiliyor.

Bozkurt Belediye Başkanı, can kaybının olmadığını hafif yaralananların olduğunu söyledi.

"İlk belirlemelere göre can kaybı yok"

Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem - Resim: 1

AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, Bozkurt ilçesinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre, can kaybının olmadığını, binalardan önemli bir yıkılma haberinin de kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Etiz, Bozkurt merkezli 6 şiddetindeki depremin, bu ilçe ile Çardak arasında çok fazla hissedildiğini, depremin ardından muhtarlarla ilk görüşmeleri yaptıklarını aktardı.

Ali Etiz, "İlk belirlemelere göre, can kaybı ya da önemli bir yıkılma yok, tarama çalışması devam ediyor. AFAD ve jandarma ekipleri, mahalleleri geziyor." dedi.

Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem - Resim: 2

Deprem nedeniyle bazı binalarda çatlaklar oluştu. (Zeki Can Şenkaya –Anadolu Ajansı)

Denizli Valisi Karahan: Vatanadaşlarımızı sakin olmaya davet ediyoruz
Deniz Valisi Hasan Karahan, herhangi bir can kaybı olmadığı bilgisini verirken, vatandaşların evlerini terk ettiğini ve artçı depremler olabileceğini belirtti. Karahan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İlk olarak vatandaşlarımız binaları terk ettiler. Biz de şu anda girmeleri çağrısını yapmıyoruz. 6 büyüklüğünde bir depremin artçı sarsıntıları uzun sürebiliyor. Şu ana kadar bir can kaybı yok, biz de tedbirlerimizi alıyoruz. Kurumlarla birlikte çalışıyoruz, çadır temin edeceğiz bu gece için. Vatanadaşlarımızı sakin olmaya davet ediyoruz.

"Hasar tespiti çalışması devam ediyor. Yıkım olduğuna dair bilgiler var. Eski evler depreme son derece dayanıksız evler, kullanılmayan evler ve ahırlarda da yıkımlar var. Betonarme evlerde ufak tefek çatlaklar var, henüz bir yıkım haberi yok. Enkaz altında kalan bir yaralı bilgisi henüz gelmedi. Şu anda takip ediyoruz. İlk yapabileceğimiz anda tespitleri yapıp, vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması konusunda gereğini yapacağız. Elektrikler tedbir olarak kesilmişti, şu anda veriliyor."

Denizli Valiliği'nden açıklama

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada depremin ayrıntıları açıklanırken, hasar tespit çalışmalarının başladığı duyuruldu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"8 Ağustos 2019 tarihinde saat 14.25 de merkez üstü Bozkurt ilçesi olan 6.0  büyüklüğündeki depremin ardından Valiliğimiz koordinasyonunda Bozkurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır.

"Meydana gelen depremde; ilk belirlemelere göre can kaybı tespit edilmemiş olup, Çardak ilçemizde 5 vatandaşımızda da hafif yaralanmalar tespit edilmiştir. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltılmıştır. Gerçek ve doğru bilgiler Valiliğimiz tarafından açıklanacak olup, Valiliğimiz dışındaki bilgilere itibar edilmemesi rica olunur.

"Depremden zarar gören ve yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizle, Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İzmir'de de 4,8 büyüklüğünde deprem olmuştu

Bugün sabah saatlerinde İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Seferihisar açıklarında saat 11.39 sıralarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 18,47 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir ve Manisa’da paniğe yol açtı.