Abone Ol

Davutoğlu ilk kez doğrudan Berat Albayrak'ı hedef aldı

Elazığ'da düzenlenen Gönül Dostları Buluşması'nda konuşan Ahmet Davutoğlu, "Devlet yapısıyla aile ilişkileri kesinlikle ayrılmalıdır." cümlesiyle Berat Albayrak'ı hedef alarak sistem eleştirisinde bulundu.

Davutoğlu ilk kez doğrudan Berat Albayrak'ı hedef aldı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ'da düzenlenen Gönül Dostları Buluşması'nda yaptığı konuşmada sistem eleştirisinde bulundu.

"Anayasal sistemler kişilere ve kurumlara göre inşa edilmez. Ama maalesef tüm uyarılarımıza rağmen çarpık parlamenter sistemden çarpık bir başkanlık sistemine geçildi." diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ya meclise hesap verecek bir başbakandan oluşan parlamenter sistem ya da kuvvetler ayrımı ilkesine uyulan bir başkanlık sistemi olmalıdır. Her ikisi de olabilir. Ama bugünkü şartlar bunu gerektiriyor denerek yapılan her düzenleme sıkıntıya yol açıyor. Devlet yapısıyla aile ilişkileri kesinlikle ayrılmalıdır.

Devlet hiyerarşisinde birinci derece akrabalıklar olmamalıdır. Çok radikal, köklü reformlarla bu ülkenin psikolojisi ve devlet yapısı yeniden inşa edilmelidir."