Abone Ol

CHP'nin yeni stratejisi AKP'de endişeye yol açıyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin yürütülen "Evet" kampanyasıyla ilgili olarak kulis yazdı.

CHP'nin yeni stratejisi AKP'de endişeye yol açıyor

"Anayasa değişikliğinin ucu ucuna değişmesinin 2019’a kadar olan süreç açısından yeterli olmayacağı görüşündeler. O nedenle, ‘Yüzde 55 artı’ seviyesinde anlamlı bir evet bekliyorlar" diyen Selvi ayrıca, "CHP’nin, 'Hayır çıkarsa bir şey değişmeyecek. Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı olarak devam edecek. Hükümet yerinde kalacak' stratejisinin AK Parti tabanını rehavete sürüklemesinden endişe ediyorlar" ifadesini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin "Hayır tuzağı ve evet oranı" başlığıyla yayımlanan (22 Şubat 2017) yazısı şöyle:

AK Parti grup toplantısı bitti, Başbakan çıktı.

İlk işimiz, kürsüsünden yaptığı Bozkurt selamını sormak oldu.

“Engelliler için yaptım” dedi. Şaşırdık. Ne anlama geldiğini sorduk.

“Evet anlamına geliyor. MHP’liler, ‘Bizden bahsedin’ dedi. Ben de işaret diliyle onlardan bahsettim” karşılığını verdi. “‘Bizim işareti yap’ dediler, ben de onların işaretini yaptım” derken keyifliydi. Biz sormadan MHP’lilere seslendi. “Onlar da bizim işaretimizi yapsınlar.”

Bir de tuzaktan söz ediliyor. O da CHP’nin tuzağı.

CHP’nin, “Hayır çıkarsa bir şey değişmeyecek. Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı olarak devam edecek. Hükümet yerinde kalacak” stratejisinin AK Parti tabanını rehavete sürüklemesinden endişe ediyorlar.

“AK Parti seçmeni, nasıl olsa bir şey değişmeyecek diye sandığa gitmezse, hayır cephesine yarar” görüşünü savunuyorlar. Hayır çıktığı takdirde, her şeyin altüst olacağını düşünüyorlar.

yazının devamı için tıklayın