Abone Ol

Ceyda Karan'a Ak trol Taha Ün'e hakaretten hapis istemi

Gazeteci Ceyda Karan hakkında Taha Ün’e hakaret iddiasıyla dava açıldı.

Ceyda Karan'a Ak trol Taha Ün'e hakaretten hapis istemi

Gazeteci Ceyda Karan hakkında nefret söylemi ve tehdit içeren tweet’leriyle tanınan ‘Ak Trol’lerinden ‘Sağlam İrade’ rumuzlu Taha Ün’e hakaret iddiasıyla dava açıldı.

Hürriyet’ten Aziz Özen’in haberine göre Karan hakkında üç ay 15 günden iki yıl dört aya kadar hapis cezası isteniyor.

Soruşturmada ifadesi alınan gazeteci Karan, “Taha Ün isimli şahıs son üç dört yıldır aynı fikirlere sahip olmamamız sebebiyle beni hedef göstererek linç etmektedir. Bana yüzlerce hakaret, küfür ve onur kırıcı tweet yağmasına sebebiyet vermiştir. Kendisinin hakaret ve iftira içeren tweet’leriyle ilgili olarak Taha Ün’den şikâyetçiyim” dedi.

Anadolu savcılığınca hazırlanan iddianamede ise taraflar arasında görüş aykırılıkları sebebiyle önceye dayalı husumet bulunduğu, şüphelinin de söz konusu paylaşımı yaptığını kabul ettiği belirtilerek, ‘hakaret’ suçundan iki yıl dört aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Emine Erdoğan’ın özel kalem müdiresi Sema Silkin ile evli Ün kısa süre önce ‘Erdoğan’a hakaret’ten gözaltına alınan Hollandalı gazeteci Ebru Umar için savcıları göreve çağırmış, daha önce de Kürtlere ‘satır’ göstererek tehditler savurmuştu.