Abone Ol

Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e 30 yıllık eşinden zina nedeniyle boşanma davası

Cengiz Holding’in hissedarı ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz'e, 6 çocuğunun annesi Fatma Cengiz, şiddetli geçimsizlik ve zina nedeniyle boşanma davası açtı.

Mehmet Cengiz’e 30 yıllık eşinden zina nedeniyle boşanma davası

Mehmet Cengiz'in Y.Y., isimli kadınla evlilik dışı ilişkisinden olan çocuğu nüfusuna geçirdiğini belirten Fatma Cengiz, aylık 750 bin TL tedbir nafakası, 250 milyon TL maddi, 150 milyon TL manevi olmak üzere toplam 400 milyon TL tazminat talep etti.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre İstanbul Anadolu Aile Mahkemesi’ne avukatları Kezban Hatemi ve Nezihe Hıdıroğlu tarafından dilekçe veren Fatma Cengiz, 30 yıllık eşi Mehmet Cengiz’in ailesine karşı manevi yükümlülüklerini yerine getirmediğini ileri sürdü ve eşinin iş ilişkilerinden kaynaklanan özel uçakları ile olağandışı yapmış olduğu yurtiçi ve yurtdışı seyahatleri nedeniyle bir gecelik veya günü birlik ilişkilerinden haberdar olduğunu belirtti.
Mehmet Cengiz’in Y.Y., isimli kadınla yaşadığı ilişkiyi duymayan kimsenin kalmadığını ileri süren Fatma Cengiz, bu ilişkiden olan C., isimli çocuğu tanıdığını ve nüfusuna geçirdiğini belirtti.

Dilekçede, her ay 150 bin dolar aylık ödeme yaptığı belirtilen Fatma Cengiz’in, bu meblağ ile kişisel ve sağlık masraflarını, ulaşım giderleri ile evde çalışan personelin maaşını ve sosyal sorumluluklarını karşıladığı belirtildi. Fatma Cengiz, aylık 750 bin TL tedbir nafakası, 250 milyon TL maddi, 150 milyon TL manevi olmak üzere toplam 400 milyon TL de tazminat talep ederek mahkemenin boşanmalarına karar vermesini istedi.

İstanbul Havalimanı başta olmak üzere inşaat, otoyol, köprü, tünel, enerji, sigorta, havacılık, maden, turizm, baraj, liman, metro, demir yolu, turizm tesisleri alanlarında faaliyet gösteren Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding, Türkiye’nin ilk 10 firması arasında gösteriliyor.