Abone Ol

Cem Küçük: O üç gazeteci derhal kovulsun!

Star gazetesi yazarı Cem Küçük köşesinde gazeteciler Mirgün Cabas, Şirin Payzın, Nevşin Mengü'yü topa tuttu. 3 gazetecinin PKK'yı terör örgütü saymadığını söyleyen Küçük, evrensel standartlara göre bu 3 gazetecinin çalıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Cem Küçük: O üç gazeteci derhal kovulsun!

"Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini Türkiye’mize yönelik de bir saldırı olarak görüyorum. Haberi duyar duymaz bir yakınım öldürülmüş gibi üzüldüm" diyen Küçük,  "Elbette PKK terör örgütü değildir gibi marjinal bir söz hiçbir medeni ülkede anaakım medya organlarında dillendirilemez ama bunu ifade eden Tahir Elçi gibi insanları tutuklamaya kalkmak da bir rezalettir. Savcılarımızın da bu 'Eski Türkiye' tarzı soruşturmaları artık çöpe atmaları şarttır" ifadelerini kullandı.

3 GAZETECİ ÇALIŞTIRILMAMALI

Küçük devamında şunları söyledi: "Öte yandan Elçi o olayda da kurban gibi seçilmişti ve ben bundan da rahatsız olmuştum. Çünkü hala özellikle CNN Türk ve nispeten Habertürk ve NTV’de 'PKK terör örgütü değildir' diyen marjinal, loser Türk solcuları çıkıp propaganda yapmaya devam ediyor. Niye sadece Elçi’ye bu ağır dava açıldı hatta tutuklanmaya kalktı da diğer Türk marjinallere hiç işlem yapılmadı? Niye sadece Tahir Elçi hedef alındı? 'PKK terör örgütü değildir' diyen Mirgün Cabas, Şirin Payzın, Nevşin Mengü gibİ marjinal tipler her gün bu propagandayı yapmaya devam ediyor. Bunlar Türk olduğu için mi kayırılıyor? Dediğim gibi bu ifadelerin kim derse desin yargı konusu yapılmasına karşıyım ama anaakım kanallarda FETÖ, PKK, DAEŞ gibi örgütlerin terörist olduğunu inkar eden hiç kimse çalışamaz. Evrensel standartlar da aynen bu yöndedir. Türkiye’de bu standartlar istense de istenmese de oturtulacaktır..."

O ASKERLERİN TUTUKLANMASI GEREKLİ

Can Dündar'ın tutuklanmasını doğru bulduğunu ancak Erdem Gül'ü tutuklanmasının yanlış olduğunu söyleyen Küçük, dün akşam tutuklanan askerler için ise şu ifadeleri kullandı:"Bu arada şu yazıyı kaleme aldığım saatte Celepoğlu başta olmak üzere MİT tırları ihanetine imza atan üç hain Fethullahçı henüz tutuklanmamıştı. Hukukun emrettiği gibi üçünün de tutuklanması gerekir. Eğer Erdem Gül gibi bir insanın haksız yere tutuklu olduğu ortamda bu azılı FETÖ elemanları tutuklanmazsa bu gerçek bir skandal olur. Can Dündar’ın Fethullahçı terör örgütüne bilerek ve isteyerek sistematik yardım ve yataklıktan tutuklanmasını haklı buluyorum ama FETÖ’nün azılı mensupları serbest bırakılırsa Dündar’ın tutuklu oluşu da saçma hale gelir. Bir örgütün azılı suçluları dışardayken yardım edenlerin tutuklanması hukuk mantığına ve felsefesine de aykırı olur. Bu arada Ahmet Pek gibi FETÖ’nün azılı istihbarat şefleri bırakın yargılanmayı merkez valiliği görevine bile devam ediyor. FETÖ soruşturmaları doğru yoldan sapmamalı..."