Abone Ol

Çocuklar yangında birbirlerine sarılarak öldü

Adana Aladağ'da dün akşam ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi, 22 öğrenci yaralandı.

Çocuklar yangında birbirlerine sarılarak öldü

Hayatını kaybeden bazı çocukların cenazeleri birbirlerine sarılmış halde bulundu. Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yangın merdiveninin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış" dedi, anahtarların hayatını kaybeden eğitmende olduğunu söyledi. Çocukların cansız bedenleri yangın merdiveninin yanında bulunmuş. Cenazelerin teşhisi için ailelerden DNA örnekleri alındı. Bu arada faciayla ilgili aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

ÜNLÜLERDEN SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Nurgül Yeşilçay
Hiç çocuk mezarı gördünüz mü? Toprak yerine üstüne umutlar, hayaller ve hayatlar örtülür! Küçük meleklerim benim!!! Koruyamadık yine!

Cem Davran
Sorumlu olmayacak yine değil mi? Ah o canlar, anneler, babalar; bu ateşle hep yanacaklar değil mi? Üzgünüz değil mi? #Aladağ

Esra Erol
Gerçekten tek cümle #İçimiziyaktınAdana çok üzgünüm hem de çok anne kuzuları yavrular ah

İlker Kaleli
Dünyada çocukları bizimkiler kadar kıymetsiz bir ülke daha yoktur herhalde. Yine tek mağdur "çocuklar" ve tek sorumlu "başkaları"…
#Aladağ

Gizem Özdilli
Yangın merdiveni kilitliymiş. Allahım eyy Yüce Allahım sen ana babalarına sabır ver. Yazık çok yazık günah. Cennet kapısında ailesini bekleyecek yavruları…#adana Rabbim sen yardım et geride kalana.

Gonca Vuslateri
Adana, yangında hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin yaralılara acil şifa versin, dualarımız sizinle…

Pınar Altuğ
Ah ya! #Adana #KızYurdu çok üzgünüm, Allah ailelere sabır versin

İrem Derici
İçim çıktı içim! Başımız sağolsun… Geride kalan ana babalara sabır.