Abone Ol

Kızların Babası suç duyurusunda bulunmuştu: Adnan Oktar hakkında flaş karar!

Avusturya'da yaşayan babanın, uzun süredir haber alamadığını belirttiği 2 kızını Adnan Oktar'ın programında gördüğü ve Türkiye'ye gelerek kızlarının zorla bir yerde tutulduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Mahkemeden Adnan Oktar hakkında flaş karar!

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre anneleriyle Türkiye'ye gelen kızlarının Adnan Oktar'ın programına çıktığını gören baba, kızlarının alıkonulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Adnan Oktar ve anne G.K. hakkında soruşturma başlatılırken mahkeme, Oktar ve annenin 6 ay süreyle 2 kıza ve babasına yaklaşmaması yönünde hüküm kurdu.

Avusturya'da yaşayan ve uzun süredir Türkiye'de boşandığı eşiyle birlikte bulunan kızlarından haber alamayan E.K. hukuk mücadelesi başlattı. Kızlarının Adnan Oktar'a ait bir kanalda yayınlanan programda gören ve alıkonulduğunu iddia eden Koçak, hem Oktar'dan hem de çocuklarının annesi G.K.den şikayetçi oldu. Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kızlarının programda çıktığına dair fotoğrafları da dosyaya delil olarak sundu.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI, KORUMA TALEP ETTİ

Suç duyurusu üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Adnan Oktar ve anne G.K. hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan soruşturma başlattı. Savcılık babanın iddiası üzerine 17 yaşındaki B.K. ve 19 yaşındaki Ş.K. için Adnan Oktar ve anneleri hakkında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereğince koruma kararı talep etti. Savcılık ayrıca yaşı 18'den küçük olan kızın velayetinin babaya verilmesini istedi.

KORUMA KARARI VE VELAYET VERİLDİ

Savcılığın talebi üzerine Anadolu 20. Aile Mahkemesi, Adnan Oktar ve G.K'nin 2 kıza ve babalarına 6 ay süreyle şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Anne ve Adnan Oktar'ın baba ile kızlarının bulunduğu konuta, iş yerine ve kendilerine 6 ay süreyle yaklaşmamasına karar veren mahkeme, iletişim araçlarıyla da rahatsız etmemelerine hükmetti. Mahkeme ayrıca, 17 yaşında olan B.K'nın velayetinin tedbiren babaya verilmesini de kararlaştırdı. Anne G.K'nin kızı B.K.'yla her pazar 10.00-18.00 saatleri arasında kişisel ilişki kurmasını kararlaştırdı.

KARAR İHLALİNDE HAPİS CEZASI HATIRLATILDI

Anne ve Adnan Oktar'ın bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesine karar veren mahkeme, tedbir kararının taraflara derhal tebliğ edilmesine hükmetti. G.K. ve Adnan Oktar'ın karara aykırı davranmaları halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapse çarptırılabilecekleri hatırlatıldı.