Abone Ol

Aykut Işıklar: Ebru Gündeş, Zarrab'tan boşanmak isteyince, Ankara'dan hatırlı birileri araya girdi

Medyafaresi.com yazarı ve usta magazinci Aykut Işıklar Ebru Gündeş ve Reza Zarrab arasındaki boşanma iddialarına dair çok ilginç bir ayrıntıyı köşesine taşıdı. Ankara'dan hatırlı birileri Ebru Gündeş'e bakın nasıl telkinlerde bulunmuş?

Ebru Gündeş boşanma kararı alınca, Ankara'dan hatırlı birileri..

Reza itirafçı olunca Ebru Gündeş de dul olacak!

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü yazısında Reza Zarrab'ın yargılanmasında, tutuklanan ABD Büyükelçiliği görevlisi Metin Topuz'un rolünü uzun uzun anlattıktan sonra, da Ebru Gündeş' e sormuş; 'O gün eşiyle birlikte Miami’ye giden ünlü sanatçı Ebru Gündeş’in ne söyleyeceğini merak ediyorum.' demiş.

Peki Selvi, Ebru'nun daha önce boşanmanın eşiğinden neden döndüğünü veya kimlerin baskısı ile vazgeçtiğini hiç mi merak etmedi?

Abdulkadir Selvi'nin "Zarrab’ın konuşacağını nereden biliyordu?" başlığıyla yayımlanan o yazıya ben de şimdi bazı ilaveler yapmak istiyorum. Ancak çok önemli ilaveler.

Hatırlarsınız, Ebru Gündeş eşi ABD de tutuklandıktan hemen sonra çocuğu ile birlikte İstanbul'a döndü. Bu konuda en yakın arkadaşlarına hatta avukatlarına bile bilgi vermedi.

Dönünce yazılıp-çizilenlerin etkisinde kaldı. Gerek kendi, gerekse çocuğunun geleceğini iyice düşündü. Tabii ABD den gelen bilgilere göre de, Reza Zarrab'tan boşanmaya karar verdi. Avukatı aracılığı ile dava açtı.

Reza Zarrab eşinin boşanmak istediğini gazetelerden öğrendi. Çok da şık bir yanıt gönderdi. Anlayışla karşıladığını, Ebru'nun kararına saygı gösterdiğini duyurdu. Ancak bir sre sonra müthiş bir haber patladı.

Ebru Gündeş boşanmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Öyle süslü romantik cümleler kullanmadan, sade bir dille 'şimdilik ayrılmıyorum' dedi.

Peki neden vazgeçti?

İşte burası devlet sırrı gibi saklandı.

Çünkü Ankara'dan hatırlı birileri Ebru'ya telkinde bulundu.

'Şimdi sakın boşanmaya kalkma. Reza ABD'de mahkemede jürinin karşısına çıkacak. Jüride genelde orta sınıftan oluşan kadınlar olur. Karısı tarafından boşanan adama saygı duymazlar. ABD'li Jüri üyeleri 'suçlu' demesin diye evlilikleri devam etsin. Hatta ünlü bir şarkıcının eşi olması artı puandır' denildi. Ben çok kibarca yazıyorum aslında 'şimdilik boşanmayı kalkışma. Bu milli davadır' denildi.

Ebru Gündeş çok yakın arkadaşlarına 'Ya Reza ile her türlü gönül bağım biteli çok zaman oluyor. Ben anlaşamadığım için boşanmak istedim. Reza da istiyor, başanmayı kabul etti. Bu mahkeme ile bizim boşanmamızın hiçbir ilgisi yok' dese de derdini kimseye dinletemedi.

Tabii bu arada Zarrab'ın uçağıyla gidilen aile gezilerinin fotoğrafları da ortaya konuldu. Aile dostları eski Bakan Egemen Bağış ve eşi ile çekilen fotoğraflar.
Resmi bir açıklama (an itibari ile) gelmediği için iddia olarak yazabiliyorum. Reza Zarrab 'itirafçı' olmayı kabul ettiği gün de Ebru Gündeş boşanmak için avukatına yine talimat verdi.

Reza Zarrab itirafçı olarak büyük bir olasılıkla yeni yüzü ve kimliği ile meçhul bir ülkeye giderken, Ebru Gündeş de dul bir kadın kalacak. Yani boşanmış olacaklar.

Aykut Işıklar

kaynak: Medyafaresi.com