Abone Ol

Alparslan Türkeş'in oğlu neden MHP yerine AKP'yi seçti?

Ak Parti'den aday olan Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş ilk kez kamera karşısına geçti, soruları yanıtladı.

Alparslan Türkeş'in oğlu neden MHP yerine AKP'yi seçti?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) İstanbul 2. bölgeden milletvekili adayı gösterdiği merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in küçük oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, MHP'den kendisine adaylıkla ilgili teklif gelmediğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ile birlikte soruları cevaplayan Türkeş, "Hep birlikte mücadele edeceğiz." dedi.

MHP'den adaylık teklifi almadığını belirten Türkeş, ağabeyi Tuğrul Türkeş'in "Meclis'te iki Türkeş olursa iyi olur." sözüne katıldığını ifade etti.

Türkeş ayrıca, sıralamadaki yerini beğenip beğenmediğiyle ilgili soruya da, "Beğendim." cevabını verdi.

TUĞRUL TÜRKEŞ SEVİNMİŞTİ

Kardeşinin AK Parti'den aday olmasına sevinen Tuğrul Türkeş şu yorumu yapmıştı:

"Rakip olmadık. Türkeşler rakip olmaz beraberdir. Tayyip Erdoğan'ın bir Türkeş'i aday yapması açılımın fiyasko olduğunu görmesi anlamına geliyor. Bir yıl önce açılım diye ortaya çıkıp Habur'da o görüntülere neden olan Başbakan şimdi Türkeş'in oğluna sarıldı. Meclis'e iki Türkeş geldi, keşke CHP de bir Türkeş aday gösterseydi"

BAHÇELİ BABASINI HATIRLATTI

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Alparslan Türkeş'in küçük oğlunun AK Parti'den adaylığı konusunda ne düşünüyorsunuz' sorusuna, "Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Ama evlatların babalarının partisini tercih etmelerinde yarar vardı" demişti.