Abone Ol

Akhisarspor tarih yazdı! Akhisarspor: 3 Fenerbahçe: 2

Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde Fenerbahçe ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. Akhisar güçlü rakibini 3-2 yendi ve tarih yazarak kupayı müzesine götürdü.

Akhisarspor tarih yazdı! Akhisarspor 3  Fenerbahçe 2

TM Akhisarspor, Fenerbahçe'yi yenerek tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

Futbolculuk döneminde 6 defa bu kupayı kazanan Okan Buruk ise hocalık kariyerindeki ilk kupa sevincini yaşadı.

17. kez finale çıkan Fenerbahçe, 9. kez finalde hayal kırıklığı yaşadı.

DİYARBAKIR'DA PERDEYİ MİGUEL LOPES AÇTI

Karşılaşmaya etkili başlayan ve Josef ile çok net bir pozisyondan faydalanamayan Fenerbahçe, 32. dakikada duran topta golü kalesinde gördü. Kullanılan köşe vuruşunda Skrtel'den seken topu iyi takip eden Portekizli yıldız Miguel Lopes, topu Volkan Demirel'in uzanamayacağı köşeden ağlara gönderdi.

Akhisarspor tarih yazdı! Akhisarspor: 3 Fenerbahçe: 2 - Resim: 1Akhisar'da kupa coşkusu

FENERBAHÇE FERNANDAO İLE GOLÜ BULDU

Fenerbahçe Miguel Lopez'in golüne 56'da Fernandao ile cevap verdi. Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasına iyi yükselen Fernandao kafa vuruşuyla topu Akhisarspor filelerine göndererek skora denge getirdi.

AKHİSARSPOR DİREĞE TAKILDI

62. dakikada Akhisarspor, Fenerbahçe atağının ardından hızlı hücum şansı yakaladı. İkiye iki pozisyonda Barbosa sol çaprazdan vurdu ancak direkten dönen top dışarı çıktı.

AKHİSARSPOR ORGANİZE ATAKTA GOLÜ BULDU! ABDOULWAHİD SİSSOKO CEZAYI KESTİ

Telest Mobilya Akhisarspor, 70. dakikada Sissoko ile 2-1 öne geçti. Organize atakta sol kanattan gelen ortada müsait durumda kalan Sissoko kafa vuruşuyla Volkan Demirel'i avladı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

HELDE BARBOSA 3-1 YAPTI

Okan Buruk'un ekibi, 81. dakikada Helder Barbosa ile golü buldu. Mustafa Yumlu'nun sürüklediği atakta Helder Barbosa vuruşunu yaptı ve farkı 2'ye çıkardı.

JOSEF DE SOUZA UMUTLANDIRDI

Fenerbahçe, 86'da Josef ile farkı 1'e indirdi. Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan etkili ortasında ceza sahasından kafa vuruşunu yapan Brezilyalı yıldız kaleci Fatih'i avladı ve skoru 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sahadan 3-2 galibiyetle ayrılan Teleset Mobilya Akhisarspor Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.