Abone Ol

Adalet Yürüyüşü'ne desteğe giden HDP'lilere polis engeli

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne cezaevi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Kandıra'dan katılım sağlayacak olan HDP'lilere polis "OHAL" gerekçesiyle engel oldu.

Adalet Yürüyüşü'ne desteğe giden HDP'lilere polis engeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanma kararına tepki göstermek için başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne HDP de tutuklu eş genel başkanları ve milletvekilleri için Kandıra'dan destek olacağını açıklamıştı.

Adalet Yürüyüşü’ne bugün Kandıra sapağında katılacak HDP milletvekillerinin Kandıra Cezaevi önünde yapmak istedikleri açıklamaya OHAL gerekçesiyle izin verilmedi.


Yürüyüşe katılım öncesinde cezaevi önünde basın açıklaması yapmak isteyen HDP heyetine izin verilmezken gerekçe olarak OHAL KHK’sı gösterildiği ve basın mensuplarının da kimlik kontrolü yapıldıktan sonra alandan uzaklaştırıldığı belirtiliyor.

Heyet yürüyüşe katılmadan önce saat 14.00’te cezaevi önünde basın açıklaması yapılacağını açıklamıştı. Engellemenin ardından heyet açıklamasını polis noktasında yaptı.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, olayı Twitter hesabından duyurdu:

Adalet Yürüyüşü'ne desteğe giden HDP'lilere polis engeli - Resim: 1

Adalet Yürüyüşü'ne desteğe giden HDP'lilere polis engeli - Resim: 2

"ASLA KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL"

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Engellemeye ilişkin herhangi bir belge yok. Resmi bir bildirim yok. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlığı gösteren bir durum. Bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından heyet Adalet Yürüyüşü’nün saat 17.00’de başlayacak etabına katılmak üzere alandan ayrıldı.

Kaynak: Birgün