Abone Ol

The Sun'ın 3. sayfa güzelleri geri döndü

İngiliz The Sun gazetesi, bugünkü sayısında 'üçüncü sayfa geleneğine' geri dönerek, sayfasında yarı çıplak kadın fotoğrafına yer verdi.

The Sun'ın 3. sayfa güzelleri geri döndü

İngiliz bulvar gazetelerinden Sun, bugün üçüncü sayfasında yeniden üstsüz bir kadın fotoğrafı yayımladı ve bu geleneğine son verdiğini bildirmiş olan diğer yayın organlarıyla alay etti.

Salı günü Sun ile aynı yayıncılık grubunda yer alan Times gazetesi, Sun'ın üçüncü sayfasında bundan üstsüz kadın fotoğraflarını artık yayımlanmayacağını duyurmuştu.

Haber başka yayın organlarınca da duyurulmuş, ancak Sun gazetesinden doğrulama veya yalanlama gelmemişti.

Objektife göz kırpan Bournemouth'tan 22 yaşındaki Nicole'ün üstsüz fotoğrafının başlığı, "Açıklama ve Düzeltme" şeklinde. Fotoğrafın altındaysa "Üçüncü sayfadasınız. Son iki günü bizim hakkımızda haber yazarak geçiren yazılı basın ve yayıncılar adına özür diliyoruz." sözleri yer alıyor.

Sun'ın Pazar günkü ve zaman zaman hafta arasındaki baskılarının üçüncü sayfalarında üstsüz kadın fotoğrafı yayımlanmıyor.

Pazartesi günü Sun, üstsüz kadın fotoğrafı yayımlamamış, Salı günü de Times, Sun'ın fazla gürültü koparmadan bu geleneğe son verdiğini, yayın grubu News Corp'un yürütme kurulu başkanı Rupert Murdoch'un bu yöndeki kararı imzaladığını yazmıştı.

Times, son sayısında ise, düzeltme yaparak kardeş yayın organının durumu 'göğüslediğini' yazdı. Times, "Sun, hala haber yapılabilecek çıplak kadınlar bulunduğunu itiraf etti" dedi.

44 yıldır üçüncü sayfasında üstsüz kadın fotoğrafları yayımlayan Sun gazetesi, cinsiyetçi ve modası geçmiş olmakla eleştiriliyor.

2012 yılında Sun'a karşı oluşturulan "Üçüncü Sayfa Bitsin" adlı kampanya grubuna pek çok milletvekili ve cinsiyetçilik karşıtı vakıf destek verdi.

Sun'ın İrlanda baskısı, üstsüz kadın fotoğrafı yayınlarına iki yıl önce son vermişti.

BBC TÜRKÇE

The Sun'ın 3. sayfa güzelleri geri döndü - Resim: 1