Abone Ol

Acun Ilıcalı'nın hayatımıza kattığı 15 şey

Acun Ilıcalı 45 yıllık ömründe son 22 yılını Türkiye ekranlarına adamış bir televizyonculuk fenomeni. 1993'te muhabir olarak başladığı meslek hayatında spor programlarından magazin programlarına, oradan da kendi projesi olan Acun Firarda'ya geçiş yaparak şöhret basamaklarını çok hızlı...

Acun Ilıcalı'nın hayatımıza kattığı 15 şey

Acun Firarda o kadar çok sevildi ve beğenildi ki, Acun sonraki yıllarda kendisine çok farklı kulvarlarda yer buldu. Bugün başında bulunduğu Acun Medya ve TV8 ile hala Türk televziyon programcılığına yön veren isimlerden olan Ilıcalı'yı doğum günü olan 29 Mayıs'ta hayatımıza kattıklarıyla anıyoruz. İşte size yarışmacılardan, tshirtlerine ve akla ziyan olaylarıyla Acun'un hayatımıza kattığı 15 şey!

Uğur Pektaş

1979 doğumlu Uğur Pektaş, Survivor Türkiye yarışmasını kazandıktan hemen sonra başladığı oyunculuk kariyerine devam ediyor. Yaşadığı kaset skandalıyla zor bir dönemi atlatan Gamze Özçelik'le 2008 yılında hayatını birleştiren Pektaş, 2005-2006 döneminde bir kaç dizi denemesinden sonra uzun soluklu yer aldığı Arka Sokaklar'da oynamaya başladı. 2011'de Gamze Özçelik'ten boşanan Uğur Pektaş, Acun'un yarışmalarından çıkan ilk önemli isim oldu.

Hilmi Cem İntepe

Latin danslar üzerine başarılı bir geçmişi olan Hilmi Cem, ortağı olduğu dans okulunda eğitmenlik yapan sade bir vatandaştı. Ta ki Survivor'a katılana kadar... Survivoru zaferle tamamlayan Hilmi, yarışmadan sonra önce Muhteşem Yüzyıl'da kısa bir süre yer aldı sonra da Çalıkuşu dizisine transfer oldu. Hilmi Cem, kariyerine oyuncu olarak devam ediyor.

Turabi Çamkıran

Lise yıllarından beri Break dans yapan Turabi Mersin'li bir vatandaş. Tayland'a gidip Muay Thai dövüş sporu eğitimi aldıktan sonra bir süre kafes dövüşçüsü olarak hayatını sürdüren Turabi aslında yarışmalara yabancı bir isim değil. Önce "Benimle Dans Eder misin?" ardından "Yeteneksizsiniz Türkiye"ye katılarak performans sergileyen Turabi, 2014 yılında düzenlenen son Survivor yarışmasını kazandıktan sonra Sabit Kanca 2 filminde rol aldı. Şimdilerde Survivor All-Star'da sansasyonel hareketlerde bulunan Çamkıran, Acun'un bize bir başka hediyesi(!)

Sefa Doğanay

Yaptığı taklitlerle sesi ve oyunculuğunu birleştiren bir performansla Yetenek Sizsiniz yarışmasını galip bitiren Sefa, yetenekleriyle Çocuklar Duymasın dizisinde kendisine yer buldu. 37 bölüm rol aldığı televizyon fenomeni yapımın ardından şu sıralarda özel gösterilerde sahne alıyor. Sefa da Acun'un ismini parlattığı yeteneklerden.

Atalay Demirci

Yetenek Sizsiniz yarışmasından sonra stand-up turnelerine hız veren Atalay, şu sıralarda Acun Ilıcalı'nın satın aldığı TV8'de kendisine özel bir programla izleyicilerinin karşısına çıkıyor.

İrem Derici

İrem Derici, O Ses Türkiye yarışmasının finalistlerinden biriydi, yarışmayı kazanamadı ancak bugün Türk Popunun en çok konuşulan isimleri arasında. Derici bir anlamda Acun sayesinde ilk defa kendini tanıtmayı başardı.

Taner Tolga Tarlacı

"Daçmin Goş" sözünü popüler kültüre kazandıran çılgın yarışmacı Taner, aslında bir Yeteneksizsiniz Türkiye yarışmacısıydı. Acun Ilıcalı'dan aldığı sözle Survivor'da da kendisine yer bulan Taner, ele avuca sığmaz hareketleri ve çoğu zaman da sansasyon yaratan hareketleriyle hep çok konuşulan bir isim oldu. En son Kıbrıs'ta temizlikçi bir kadına sataştığı görüntülerle gündeme gelen Taner'in yaramazlıkları devam ediyor.

Aref

İran asıllı Aref, 2011 yılında katıldığı Yeteneksizsiniz Türkiye'yi kazanamadı ama büyük bir şöhret sahibi oldu. Türk vatandaşlığı da alan Aref, şu sıralarda gözden uzak olmayı ve kendi şovlarını yapmayı tercih ediyor. Aref de bir başka Acun bonusu!

Acun Tshirtü!

Üstünde hayvan kafası olan tshirtler de Acun sayesinde hayatımıza girdi. Bu tshirtler kendi çapında bir moda akımı oldu ve Acun'la adeta özdeşleşti.

Yabancı kızları tavlama teknikleri

Acun sayesinde hayatımıza giren şeylerden biri de yabancı kızlarla iletişim kurma teknikleri oldu. Nice yurdum erkeği Acun'dan öğrendikleriyle özellikle yaz aylarında aşk hayatını adeta mangal ateşiyle harladı, yelledi, dumanı üstümüze bile savruldu.

Ulusal özgüven

Acun Firarda programı sadece yabancı kızlarla iletişim sağlamayı değil, yurdum erkeğini dünyanın neresinde olursa olsun tanımamıza da imkan sağlamıştı. Ibiza'da bir gece kulübünde mekanda gördüğü bir erkeği yabancı uyruklu bir maganda sanan Acuun Ilıcalı kendisiyle konuşmak isteyince Türk olduğunu öğrenmiş ve ulusal özgüvenimizi bize yeniden kazandırmıştı.

Türk'ün tavukla imtihanı!

Acun Ilıcalı pek çok yabancı format yarışmayı ülkemize getirme konusunda öncü bir rol üstlenmesiyle bilinir. Bu yarışmalardan biri de Fear Factor'dü. Acun bu yarışmada bazı etapları yerelleştirirken ilginç sahnelere de imza atmıştı. Bunlardan biri de bütün vücudu tavuk yemiyle kaplanan yarışmacıların üstlerine tavukların salınmasıydı. Tek derdi beslenmek olan tavuklardan kim neden korkacaktı bilinmez ama bu sahneler televizyon tarihine Türk'ün tavukla imtihanı olarak geçti...

Kutu!

Acun Ilıcalı'nın çok konuşulan yarışmalarından biri de "Var Mısın Yok Musun?" oldu. Yarışmadaki kutu açma ritüeli ülke çapında bir fenomen haline geldi. "Kutumda büyük hissediyorum" gibi replikler hala gündelik yaşamın bir parçası halinde.

Hamdi Bey

Var Mısın Yok Musun? sadece kutusuyla değil, gizemli kişilik, telefonun öbür ucundaki ses Hamdi Bey ile de ayrı bir fenomen yarattı. "Hamdi Bey'e bir soralım", "Hamdi Bey'in teklifi şu..." gibi replikler de uzun süre hayatımızın bir parçası olarak kaldı.

Dans

Yok Böyle Dans, Acun'un bir başka başarılı yarışma programıydı. Bu programda pek çok ünlü ismin dans etmesi ülke çapında bir dans merakının patlamasına sebep oldu, öyle ki hayatında Halaybaşı olmaktan öteye gidememiş dayılarımız amcalarımız bile rumba, çaça, salsa figürlerini eleştirecek kıvama geldiler.

Yengelerin yengesi

Acun'un hayatımıza kattığı bir başka şey ise değişik bir gurur duyma biçimiydi. Dünyanın en güzel mankeni olarak gösterilen Adriana Lima ve Acun Ilıcalı arasında çıkan aşk dedikoduları, bir başkasının ilişkisini bir milli maçmış gibi sahiplenişimiz oldu. "Dünyanın en güzeli gönlünü bir Türk'e kaptırdı" gibi yabancı basında atılan başlıklar neredeyse elimize bayrakları alıp sokaklara çıkmamıza sebep oluyordu...