Abone Ol

Erkek avcıysa, kadın kedi olmalı! İlginç analiz!

Kadınlara şık giyinme, sporla zayıflama, ilişkiler üzerine önerilerde bulunan Özge McAree, kendi blogundaki yeni yazısıyla çok konuşulacak..

Erkek avcıysa, kadın kedi olmalı! İlginç analiz!

Avustralya’da yaşayan Özge McAree, erkeklerin sadece seks hedefli hayvani dürtülerine karşı kadınların yaklaşımını farklı bir üslupla yorumladı.

ÖZGE MCAREE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖZGE MCAREE’NİN YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İŞTE O YAZI

"Hep bana mı rastlıyor böyle erkekler?"

Geçen hafta sonu 4 arkadaş yemekteyiz. Bizden yasça daha küçük bir arkadaşımız da aramızda. Victoria’s Secret melekleri halt etmiş bu kızın yanında mesela.

"Suratın sirke satıyor. Ne var?"

" Ne olsun Özge. Aynı şey. Kerem yine barışmak istiyor. Şaşkına döndüm.  Yok artık dayanamıyorum."

"Sana akşama ararım deyip, aramyı unutan, senin "sevgilim nerdesin" mesajlarına cevap vermeye bile tenezzül etmedigi halde senin üzerine düştüğün, peşinden koştuğun Kerem. Hani şu durmadan ayrılıp ayrılıp birleştiğin Kerem" demek istedim aslında o an da, diyemedim.

Yerine 3’ümüz birden yasça küçük olan bu arkadaşımızın sevgilisiyle olan sorunlarına çare bulmaya başlıyoruz. Hep bir ağızdan işte şunu yap bunu yapma bunu yap şunu yapma. Zaten bu ilk de değil . Kafasını karıştırıyoruz beki de ama olsun bu kızın beynini formatlamak lazım.

" Hep bana mı rastlıyor böyle erkekler?"

"Evet hep sana rastlıyor böyle erkekler " yerine "Hayır, hep sana değil. Senin gibi çoğu kıza rastlıyor tabi." diyorum napıyım?

Erkek avcıysa, kadın kedi olmalı! İlginç analiz! - Resim: 1

ÖZGE MCAREE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Bundan 3 ay önce beni aramıştı telefonla. Konu aynıydı ve hatta ben ona ders anlatırmış gibi erkekleri erkek yapan doğal içgüdüleri olduğunu anlatmıştım daha doğrusu tekrarlamıştım; Avlamak, Kovalamak ve Fethetmek gibi.

Erkekleri erkek yapan şeyler vardır. Yapması gereken şeyler. Hele bir de konu Türk erkeği ise. Dünya kuralı aslında bu ama açık konuşmak varsa Türk erkeğinde  bu tür içgüdüler biraz daha yoğun.

Şimdi genelleme yapıp, onları egosu yüksek, duygusal, sahiplenen, maço ve ormanda on kaplan gücünde olan bir erkek tipi olarak tarif edersek, hepsinin avlamak, kovalamak ve fethetmek gibi içgüdülerinin fazlasıyla gelişmis olduğunu kabul etmemek elde olmadığı gibi amacım kimseyi küstürmek de değil.

Genelde hayvanlarda olan bu üç özelliğin erkeklerde de olduğunu, erkekleri erkek yapan, benim kadınlığımı, dişiliğimi hissetmeme sebep olan bu üç şeyi bir kadın olarak bilmeliyiz en azından. İlk haraket, ilk teklif, ilk tahrik etme, ilk kıpırtı, herşeyin ilki onlardan gelecek işte. Bu ilklerin hepsini yapacak, yapmaya devam edecek, ta ki seni kazanana kadar.

Kurallar da var ayrıca. Önemli ve melekler için de geçerli olan kurallar.

Erkekler kadını kazanana kadar peşinden koşmaktan büyük bir heyecan duyar.

Kadının onun peşinden koşmasından hiç hoşlanmaz.

Sadece ve sadece gerçekten kazanmak istediği kadını kovalar.

Kovalamanın kolay olmasını istemez ve kovalama bittiği an, bazen de çekip gider.

Peki erkekler kaplansa biz neyiz?

"Eğer bir hayvan olsaydın ne olurdun" diye soruyorum birden. Hem konuyu biraz dağıtmak için  hem de o an merak ettiğim için. Deminden beri kızcağıza benimle beraber akıl veren iki arkadaşım atlıyor hemen.

Susan, "Hayatımda ki erkeğin saçını başını yolup, gözlerini oyduktan sonra, tepesine sıçıp, elinde avcunda ne var ne yoksa almaktan zevk duyduğum için ben bir kuşum diyor. " işin şakası bu tabi ama gülerek sonuna "sarışınım istediğimi yaparım"ı da ekliyor.

Lale, " Saatlerce yüzebilrim" ben diyor. "Okyanusuma bırak beni hayellerimin içinde kaybolurcasına kendimden geçerim. Sevgilim fazla sıkarsa  kayarım elinden, cup diye dalarım sulara, o farketmeden.  Hala elinde zanneder o beni. Aşık mıyım değil miyim de anlamaz . Ben balığım tabi ki" diyor.

Ya ben? Ben neyim? O ana kadar ben de hiç düşünmemiştim bunu.

"Sağım solum belli olmaz . Dengesiz, başına buyruk ve soğukkanlıyım. Biraz da zilli ve sevimliyim Ben kendimi sevdiririm. Başkasınınn okşamak istemesi anlamsız, ben istemeden. Ben de bir kediyim o zaman" diyorum.

Bizim küçük meleğimiz de "ben de büyüyünce kuş, balık ve kedi olmak istiyorum" diyor ve gülerek şaraplarımızı yudumlamaya devam ediyoruz.

Tecrübe insana cok şey öğretiyor. Bizi üzen, strese, sokan şey olaylar değil; bizim o olaylara yüklediğimiz anlamlardır.

Sonuçta dolgun dudak, atletik vücut, uzun saç, uzun bacak... işte erkeklerin kadınlarda hoşlandiklarını zannettiğimiz özelliklerin hepsi faso fiso, kendine saygın ve güvenin olmazsa eğer.

Hep sana da rastlıyorsa böyle erkekler, unutma en başta erkekler kendine güvenen kadınlardan hoşlanır.

ÖZGE MCAREE

ÖZGE MCAREE’NİN YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN