Abone Ol

Tesettürden seksi iç çamaşırı işine geçti, bir yılda milyoner oldu!!!

Adapazarı'nda toptan tesettür giyim üzerine imalat ve satış yapan Zümrüt Giyim'in sahibi 50 yaşındaki Mehmet Erer, üretimine başladığı kadın iç giyiminde bir yılda 1 milyon YTL ciroya ulaştığını söyledi.

Tesettürden seksi iç çamaşırı işine geçti, bir yılda milyoner...

Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi ve odanın Tekstil Komite Başkanı da olan Mehmet Erer, ürünlerini toptancılara tanıtmak amacıyla Adana'ya geldi. Tesettür giyim ve eşarp üzerine çalışırken, geçen yıl 'Jan Piere' ve 'Jan Amore' markaları ile iç giyim sektörüne yöneldiklerini anlatan Erer, İslami hayatta yaşanan modernleşme paralelinde çamaşır sektörüne girdiğini anlattı. İç giyim ürünlerinin Türkiye'de 50 ilde satıldığını, Rusya'ya da ihracat yaptıklarını açıklayan Erer, muhafazakar bir aileden geldiğini, İslamiyeti koyu şekilde yaşadığını ve çevresinde 'radikal İslamcı' olarak tanındığını anlattı. Fantazi çamaşırlarlarla iç ve dış pazara yöneldiklerini belirten Erer şunları söyledi:
  
"İç giyim sektöründe olmam bana da tuhaf geliyor. Geçmişte bu işleri yapanları hep yadırgadım. Bugün ise böyle düşünmüyorum. Bendeki değişimde iktidarın da etkisi var. AKP iktidarı dindar insanları modernleştiriyor. Bu benim tesettürün en önemli simgesi olan eşarp toptancılığından, tesettür giyimden iç giyim sektörüne geçişimin en önemli yansımasıdır. Modernleşme sürecimiz çok hızlandı. Bu nedenle fantazi iç giyim tüketimi de artacaktır. 10 sene önce Türkiye'de cinsellikten bahsetmek mümkün değildi. Bunları konuşmanın insanı ahlaksızlaştıracağı ile ilgili korkularımız vardı. Bunlar boş çıktı. İç giyim sektörü ilginç bir çalışma alanı. Dini inanışlarımız, hayata bakışımızı da yakından etkiliyor. Cinsel fantazilerini saklayan, hatta oluşmasına bile izin vermeyen bir yapımız vardı bizim. Böyle bir sosyolojik yapıda çamaşır sektöründe iş yapılmasını beklemek hayaldi. Süreç ilerledikçe, toplumun modernleşmesi, gelişmesi, daha açık bir toplum haline gelmemiz, kadın ve erkek arasındaki kalın çizginin giderek yumuşamasını sağladı.''
  
     HEDEFİ SEKTÖRDE İLK 10'A GİRMEK
      Türkiye'de iç giyim sektörünün son 10 yılda tırmanışa geçtiğini vurgulayan Erer, bazı kadın müşterilerinin, "Tesettürlü gecelik var mı?'' diye sorduğunu anlatarak, "Tesettür gecelik, ancak sabahlık olur cevabını verdim. Stilistlerimizin ortaya çıkardığı çamaşırlar Avrupai çizgileri yansıtıyor, kendi çizgimizi de zamanla oturtacağız. İmalat ve toptan satışla iç giyimde Türkiye'deki 10 markadan biri olacağız'' diye konuştu.

Kaynak:Milliyet