Abone Ol

16 yaşındaki hamile kıza "sen kadınsın" dediler! Yurttan attılar!

Yetiştirme yurdunda kalan 16 yaşındaki kız çocuğu, tecavüze uğradı hamile kaldı, yurttan atıldı çaresiz bırakıldı, yetmedi bir de bebeği satıldı.

16 yaşındaki hamile kıza "sen kadınsın" dediler! Yurttan attılar!


Eskişehir'de yetiştirme yurdunda kalan 16 yaşındaki bir kızın, dışarıda tanıştığı bir kişinin tecavüzü sonucu hamile kaldığı, zanlının yakınları tarafından kaçırılıp zorla alıkonulduğu evde doğum yaptığı ve bebeğinin bir aileye satıldığı iddia edildi.

ESKİŞEHİR - İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki Kız Yetiştirme Yurdunda kalan E.K. (16), geçen yıl dışarıda tanıştığı ve arkadaş olduğu S.E'nin (17) götürdüğü bir evde tecavüze uğradı.

Önce bunu kimseye anlatmayan E.K, karnının şişmesi ve rahatsızlık yaşaması üzerine, yurt idaresine hastaneye gitmek için başvurdu. Hastanede Şubat 2009'da muayene edilen ve hamile olduğu anlaşılan E.K, durumu yurt yönetimine bildirdi. Yurt yönetimi de olayı polise aktardı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şüpheli S.E'yi gözaltına aldı. S.E, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece 20 Şubatta tutuklandı.

BEBEĞİ SATTILAR
Bunun üzerine E.K, hamile olduğu için, yurttaki diğer öğrencilere örnek teşkil etmemesi amacıyla kadın sığınma evine gönderildi. Sığınma evinden ayrılan E.K, sokakta yürüdüğü sırada cezaevinde tutuklu bulunan S.E'nin yakınları olan G.Ö. (62), kızı S.A. (47) ve oğlu K.Ö. (30) tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı.

Bu sırada 3 aylık hamile olan E.K, Kurtuluş Mahallesi'ndeki tek katlı bir evde, G.Ö, S.A. ve K.Ö. tarafından zorla alıkonuldu. Evde bir ebe yardımıyla 23 Ağustosta doğum yapan E.K'nin, erkek bebek dünyaya getirdiği öne sürüldü. E.K'nin doğurduğu bebek, iddiaya göre, G.Ö. ve ailesince, çocukları ölen ve bebek sahibi olmaları tıbben mümkün bulunmayan bir aileye satıldı.

POLİSE SIĞININCA YAKALANDILAR
Kaldığı evden bir fırsatını bulup kaçmayı başaran E.K, 10 Ekimde polis merkezine giderek başından geçen olayları anlattı. Harekete geçen emniyet güçleri, şüpheliler G.Ö, S.A. ve K.Ö'yü yakaladı ve gözaltına aldı. Şüpheli üç kişinin E.K'nin iddialarını yalanlamaları üzerine, emniyet güçleri, şüphelilerin evinde inceleme yaptı. Polisler, evde, genç kızın parmak izlerini tespit etti, yattığı yatağın çarşafındaki kan izlerinin E.K'ye ait olduğunu saptadı.

E.K'nin doğurduğu bebeğin kız olduğunu ve bir aileye verdiklerini söyledikleri ve çelişkili ifadelerde bulundukları bildirilen şüpheli üç kişi, ''İnsan ticareti yapmak ve kişinin hürriyetinden yoksun bırakmak'' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Polis, kayıp bebeğin bulunması için arama çalışmalarını sürdürüyor. (AA)