Abone Ol

Hayırlı Olsun!!! Fethullah Gülen cemaatinden Papaz Okuluna 2 Milyon Dolarlık bağış!!!

Sonunda bu da oldu! İlk kez Müslüman bir cemaatten, Hristiyan misyonerler yetiştiren bir okula tarihi değerde bir para yardımı yapıldı. Dinlerarası diyalogun bir parçası mı bu bağış? Yoksa başka sebepler mi var? İşte çok ilginç haberin ayrıntıları!

Hayırlı Olsun!!! Fethullah Gülen cemaatinden Papaz Okuluna 2 Milyon...

TURKISH AMERICAN JOURNAL'IN HABERİ

Hartford Seminary'e (Papaz Okulu) müslüman bir cemaatten Modern İslam üzerine araştırma yapılması için $2 milyon dolarlık bir para bağışı yapıldı.

Hartford Seminary halkla ilişkiler müdürü David S. Barrett yaptığı açıklamada,  "Hartford Seminary tarihinde ilk defa müslüman bir cemaatten bu kadar büyük bir bağış" aldıklarını söyledi.  Alınan en büyük bağış ise 1997'de $6 milyon dolardı.

Perşembe günü Papaz Okulu (Seminary) tarafından basına yapılan açıklamada bu bağış; Fethullah Gülen cemaati adına Ali Bayram tarafından yapıldı. Ali Bayram "Bu para İslamın yanlış anlaşılmasını önlemek amacı ile Modern İslam Kürsü'sü kurulması için verildiğini" söyledi.

$2 Milyon Dolarlık bağış; İslami kurallara göre toplanan paralardan elde edildiğini yani kumar, alkollü içki  ve sigara satışından elde edilmediğine dikkat çekildi.

Yeni kurulacak Modern Islam Kürsü'sü: McDonald Merkezinde faaliyet gösteren Hartford Seminary Papaz Okulunun İslam ve Hiristiyan-Müslüman İlişkileri Bölümü altında araştırma yapacaktır.

Seminary Papaz Okulu uzun yıllardan beri Gülen cemaati ile çalışmaktadır. Bu cemaat İslam adına şiddeti red etmekte ve bu cemaatin çok sayıda öğrencileri ve din adamları buradaki Papaz Okuluna gelip araştırma yapmaktadırlar. Gülen'nin takipçileri İslam'dan taviz vermeksizin modernizmi, diyaloğu, hoşgörüyü ve demokrasiyi savunmaktadırlar.

Hartford Seminary Papaz Okulu başkanı Heidi Hadsell'de "alınan $2 milyon dolarlık bağış;  Modern İslam üzerine araştırma, eğitim yapmak ve elde edilen sonuçları günümüz dünyasına ilan etmektir" dedi.

---------------------------------------

Dr. Ali Bayram Kimdir?

Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyelerinden.

 --------------------------------------------------------------

Hartford Seminary tarihine kısa bir bakış:

Hartford Seminary 1833 yılında Amerika'nın Connecticut eyaletinde kuruldu, Kuzey Amerika'daki 230 Hıristiyan misyoner okullarından en eskisidir.

Bir zamanlar Papaz yetiştiren bu misyoner okulu 1970'li yıllardan beri Hıristiyan-Müslüman diyaloğuna yönelmiş durumda. Fakültede sadece rahipler değil cezaevlerinde istihdam edilmek üzere imamlar da yetiştiriliyor. Hartford Seminary misyonerlik  faaliyetlerinden yöntem değişikliğine 1970'li yıllarda başlamış. Klasik anlayışı terk ederek Müslümanlar ile diyalog arayışına girişilmiş. Ve sonuçta fakültede İslami eğitimin de verilmesine karar verilmiş. İmam'lık sertifikası almak isteyen öğrenciler, iki ayrı bölümden oluşan bir ders programına tabi tutuluyor. İlk bölüm akademik ders programı. Müslüman hocalardan ilgili konularda eğitim alıyorlar. İkinci bölümde ise uygulama yapılıyor. Çeşitli cemaatlere mensup hocalar fakülteye davet edilerek öğrencilere konferans verdiriliyor. Bu konuda Amerika'daki Müslümanların en büyük kuruluşu olan Islamic Society of North America (ISNA) ile işbirliğine gidilmiş.  Bu yıl ISNA'nın başına Hartford Seminary öğretim üyesi bayan Ingrıd Matson getirilmiştir.

Ingrıd Matson, Harford Seminary yayın organı The Muslim World dergisinin editorü ve aynı zamanda ABD ve İsrail çifte vatandaşı sayın Ibrahim Abu-Rabi ile bu dergiyı çıkarmaktadırlar.

The Muslim World 1911'de yayın hayatına giren bir misyoner dergisidir. Dünyada hızla yayılan İslam'ı durdurmak, müslümanları hiristiyanlaştırmak ve Osmanlı'ının batıya yayılmasını önlemek için yapılan araştırmaları desteklemek ve yayınlamaktı

HABERİN ORİJİNAL LİNKİ

http://www.turkishamericanjournal.com/News/gulen_cemaatinden_misyoner_okuluna_2_milyon_dolar_bagis.htm

BU DA MİSYONER OKULUNUN KENDİ İNTERNET SİTESİNDEKİ AÇIKLAMASI

http://www.hartsem.edu/events/news_islamicchairgift.htm