Müşerref Seçkin

Yazar muserrefseckin@gmail.com
TÜM YAZILARI
Kamer Genç hakkında bilinmeyenler 76 yaşında hayata veda eden Kamer Genç, son 35 yılda Türk siyaset hayatına imza atmış belki en renkli kişilikti.
CHP kurultay kulisleri Şu CHP kurultay kulislerini artık yazmamaya kararlıydım ama alışkanlık herhalde kulis gelince dayanamıyorum. Yeni yıla girerken medya kulisleri Meclis'te bu sefer medya kulislerine takıldım. Yeni gazete ve yeni televizyonlar giriyor medya dünyamıza..
Erdoğan'ın telefonundaki sır mesaj Dengir Mir Mehmet Fırat’ın yolu, çoktan Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’dan ayrıldı ayrılmasına ama anıları bir türlü bitmiyor. Gölge Başbakan Binali Yıldırım 1 Kasım'da yeniden seçilen ama beklediği "bakanlık" görevini kıl payı kaçıran Ak Partili millletvekiliyle sohbet ediyoruz. Anlattıklarını şöyle özetleyebilirim. CHP Kurultayı hakkında ilginç gelişme Yeni meclis fiili olarak başladı. Hem de ne başlamak. İktidar tarafı, bakan-toto kulisleriyle dolup taşıyor. Kabinede Ali Babacan Krizi Bundan önceki yazılarımda da bahsetmiştim. Kabinede Tayyip Erdoğan ağırlığı ezici düzeyde hissedilecek, Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı arasındaki en önemli kriz Ali Babacan oldu. Kristal gibi bir gece Gelenekselleşen Kristal Fare'ye katılmak da bizim için gelenekselleşti. Neredeyse her yıl ödül törenine katılmayı iple çekiyorum. Seçim bitti, sıra son sürat kulislerde. İktidarı oluşturacak olan Ak Parti'de, hükümeti kurma görevi ile ilgili bomba iddialar konuşuluyor. Sırada Başkanlık mı var? AKP'liler dahil pek çok çevrede sürpriz sayılan sonuçların ardından gözler Başkanlık sistemine çevrildi. 5. Parti GTP mi? Kuliselerde günlerdir MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin “Mecliste 5 parti olacak” sözleri yankılanıyor. Muhalefetin seçim öncesi parası bitti Erken seçime doğru yol alırken muhalefet partilerinin ekonomisi çok kötü. Partilerde parasızlık en büyük dert... Erdoğan AKP'nin aday listesine de müdahale edecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti kongresinde insiyatif almak istemesinin darbesi büyük oldu. Kongreye katılan eski milletvekili, "Bir saatte bin imza toplandı. Bu kadar uzun siyaset hayatımda böylesini görmemiştim" dedi. Seçimler Nisan ayına mı ertelenecek? Ankara'da şok kulis Kabineye AKP dışından giren bir bakan, "2 ayda ne değiştirebileceksin.." diye soran samimi bir gazeteci dostuna, (ki adıyla hitapedecek kadar yakın) şu cevabı vermiş.." Ne 2 ayı..En az 6 ay bu makamdayım" CHP'de tezkere çatlağı! Gürsel Tekin oylamaya katılmıyor ÖZEL HABER- GÜRSEL TEKİN SURİYE TEZKERESİNE KARŞI OLDUĞUNU AÇIKLADI. CHP MECLİSTE YARIN YAPILACAK OYLAMADA " EVET " OYU VERECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI. GÜRSEL TEKİN YARIN YAPILACAK OLAN OYLAMAYA KATILMAYACAĞINI SÖYLEDİ.. CHP'de aday listelerine kim karar veriyor? 1 Kasımda gerçekleştirilecek erken seçimde adaylık listeleri için CHP’deki bazı kontenjanlar belli. Peki ama bu kontenjanlar konusunda kimler daha etkili ?Gürsel Tekin mi, Tekin Bingöl mü yoksa Bülent Kuşoğlu mu daha etkin Genel başkan nezdinde ? Aslında hiçbiri değilmiş...