CHP kurultay kulisleri

Şu CHP kurultay kulislerini artık yazmamaya kararlıydım ama alışkanlık herhalde kulis gelince dayanamıyorum.

Müşerref Seçkin Yazar muserrefseckin@gmail.com

İlk kulis Muharrem İnce cephesinden. İmza topladığı delegelerin yüzde 80’inin değişmesiyle İnce, genel başkan adaylığından vazgeçmiş gözüküyor. Muharrem İnce’ye Kılıçdaroğlu’nun beraber çalışma teklifi getireceğine ilişkin fısıltılar yayılıyor. İnce’nin Kılıçdaroğlu’na eleştirilerinde incitici bir uslup kullanmadığı vurgulanıyor.. Halen Genel Başkan yardımcısı olan Haluk Koç da Genel Başkanlık yarışına girmiş kaybettikten sonra da dönemin Genel başkanı tarafından yönetime alınmıştı.

Genel Başkan adaylığını sürdüren Mustafa Balbay’ın delege desteğinin yetersiz olduğu öne sürülüyor. Buna rağmen kurultayda genel başkan yanlılarından bir miktar oy alarak yarışa girebileceği bir başka iddia. Kılıçdaroğlu’nun partinin demokrat görünümüne katkı olması nedeniyle Mustaaf Balbay’ın adaylığını “destekleteceği” konuşuluyor.

Kurultayda parti yönetiminde büyük değişiklikler olacağı zaten konuşuluyor. En büyük operasyon ise Gürsel Tekin için gözüküyor. CHP Ankara örgütüyle her zaman ilgili olan eski genel sekreter Önder Sav bakalım ne kadar etkili olabilecek. Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin’i elbette Parti Meclisi listesine alır vefa gereği. Önder Sav’ın muteber ismi Tekin Bingöl örgütten sorumlu genel başkan yardımcısı görev yapıyor bir süredir. Yani Gürsel Tekin’in bu kez işi oldukça zor.

SARAY’IN SALEPİ MECLİSTEN…

Havalar soğuk mu soğuk. Milletvekillerimiz de üşür. Meclis kulisi çaycıları da menülerine kışın favori içeceği salep’i ekledi. Öyle beğenildi ki, yetiştirilemez oldu. Milletvekilleri sık sık kulise çıkıp, çaycılara salep ne zaman çıkacak diye soruyorlar öyle beğenildi yani. Meclis mutfağında özel ustalarca hazırlanan salep’in Beştepe’ye de gönderildiğini öğrendim. Orada mutfağın da aşçıların da alası vardır ama Beştepe sakinleri mecliste yapılan salepi daha çok beğeniyormuş.

Tüm yazılarını göster