Müşerref Seçkin

Yazar muserrefseckin@gmail.com
TÜM YAZILARI
Meclis'i karıştıran metres skandalı Meclis Başkanı'nın makam şöförlerinden birinin, metresini meclis personeli ve eşlerine sağlanan olanaklardan yararlandırdığı ortaya çıktı.
MHP'deki Tuğrul Türkeş depreminin perde arkası Türkeş’in AKP’ye yönelişi ve Sinan Oğan’ın istifası, MHP’yi bu seçimde, geçen dönemdeki kaset darbesinden daha fazla vurdu bana göre… Ankara'da CHP'yi düşündüren kötü senaryolar! Başkent’e ayak basar basmaz, kulisler ve senaryolar ayağıma dolaştı. Ben de hemen Medyafaresi okurlarıyla paylaşayım.
50 şişe şampanya... Yurtdışında yaşayan bir tanıdık Bodrum'a geldi. Biraz gezmek, memleket hasretini gidemek ve Türk gazetelerinin magazin sayfalarında yer alan bazı mekanları görmek istemiş. CHP-AKP koalisyonu için umutlar tükendi mi? Medyafaresi yazarı Müşerref Seçkin'den çok konuşulacak analiz.. Deniz Baykal'ın sözleriyle "tiyatro" son sahnelere geldi. Bizzat Kemal Kılıçdaroğlu MYK toplantısında, koalisyon ihtimalinin yüzde 10 olduğunu söyledi. Türkiye'de olağanüstü günler.. Türkiye, olağanüstü günler yaşıyor.Aslında pimi çekilmiş bir bomba üzerinde olduğumuz belliydi. Uzmanlar televizyonlarda açık açık söylüyordu. Yerli Nostradamus'umuz Fuat Avni bile, nokta atışı gibi verdiği tarihlerle bu uyarıyı yapmıştı. Sonunda geldik bu olağanüstü günlere.. Bir CHP klasiği! Ya ben ya ilçe örgütü.. Suruç'ta bomba patlamış, 32 genç ölmüş, onlarca yaralı... Bu kadar nefret ne zaman ekildi? Suruç katliamının ardından, tüm gelişmeleri, tüm ayrıntıları sosyal medya üzerinden de takib ediyorum. Burada uçaklar patlamıyor... Bayramın son günü,Ankara'da Kuğulupark'tayız . Kalabalık bir göçmen ailesi, çimenlerde oturmuş sessizce etrafı seyrediyor. Rezidansı bırak, CHP'deki ön seçime bak! Haklı olarak çok eleştirdiğimiz AKP'de bile, adaylarda birinci derece akraba olmama koşulu vardı. Gidişat erken seçime doğru... Ankara'da meclis başkanlığı krizinin ardından koalisyon kulisleri aldı başını gidiyor.  MHP'de dün gece saat 20'den sonra ne oldu? Meclis kulislerindeki hararet değil bir gün, saat başı değişiyor. Süleyman Demirel'in siyasette bir saat bile önemlidir "sözü, tam bugünler içinmiş. HDP, AKP'den hangi milletvekilini transfer edecek? HDP, MHP'nin elinden ana muhalefet kozunu almak için sayısını 81'e çıkaracak bir milletvekilinin peşinde.. Hatta Akp'li, Doğulu bir milletvekilinin eli kulağında deniyor. Hayaller, gerçekler ve Meclis Başkanı Yeni parlamentonun ilk sınavı, TBMM Başkanlığı seçimi kulisleri oldukça ilginç ve eğlenceli.. Erken seçim kıyağı.. Koalisyon hesapları ve kulisleri tam gaz gidiyorken erken seçim hazırlıklarını dikkate almamak olmaz CHP'de Çarşamba gününe dikkat! Aldığım kulise göre, Kılıçdaroğlu beklendiği gibi Deniz Baykal'ı meclis başkan adayı göstermeyecek. Görüşmeler Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinden gidiyor. Uzlaşma MHP'li aday üzerinde gerçekleşirse CHP içerisinde mini bir kıyamet kopmaz mı?